.

.

 

.

Pickleball verovert snel de harten van enthousiaste picklers

In de regio schieten de padelbanen weliswaar uit de grond,

maar afgelopen zaterdag raakten vele tientallen belangstellenden tijdens een door LTC Zweeloo georganiseerde clinic op sportpark ’t Alterbarg in de ban van een andere rage: pickeball. Een mix van tennis, badminton en tafeltennis. Op het oog is Pickleball vergelijkbaar met tennis, maar dan zonder afwijkende regels. Als het ware op badmintonveldjes, maar dan met een laag net van amper 100 centimeter.

Laagdrempeligheid
Tijdens de clinic werden op de parkeerplaats drie netten opgetrokken. Al snel was het bezaaid met fanatieke picklers. “Ik heb een achtergrond in het tennis" zegt Sia de Grijs, samen met Ruud de Kok de organisator van de clincic. “De overstap naar Pickleball gaat eigenlijk vrij natuurlijk.” De sport, gespeeld met een soort grote, hoekige tafeltennisbatjes, staat bekend om zijn laagdrempeligheid. Wie ooit een racket heeft vastgehouden - tennis, badminton of tafeltennis - zal het spelletje relatief snel onder de knie hebben. Langzamerhand nam de intensiteit zaterdagmiddag dan ook toe en werden de slagenwisselingen aan het net feller."

Ware rage
In Pickleball worden sets tot 11 punten gespeeld, scoren kan alleen op de eigen (onderhandse) service. Enkelen is mogelijk, maar vaker wordt gedubbeld. Inmiddels is de sport internationaal een ware rage aan het worden. “De gemiddelde leeftijd van picklers is 38 jaar, maar het grootste deel van de beoefenaars is ouder dan 55. Wel groeit het segment van spelers van onder de 24 jaar de afgelopen jaren het hardst.” Ook in Nederland verspreidde Pickleball zich vooral de laatste jaren als een olievlek over het land. Tot aan ’t Alterbarg in Zweeloo toe dus.

Enthousiast maken 
Tijdens de clinic werden belangstellenden uitgenodigd om twee gratis lessen te volgen op vrijdag 22 september en zaterdag 14 oktober a.s.. In de maanden oktober en november is het ook de bedoeling lessen aan leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs te geven. Zo hoopt LTC mensen enthousiast te maken om te blijven Pickleballen. “Dat geeft ons als club houvast en een basis om de banen ook daadwerkelijk aan te leggen. Dat is uiteindelijk ons doel”, aldus Sia en Ruud.

Tennisvereniging Sleen gaat een picklebaan aanleggen en op 30 september geeft de tennisvereniging in Oosterhesselen een clinic Pickleball.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel