.

.

 

.

Sp. Zweeloo naar Noordoostpolder, Friesland, Groningen in 3D

Promovendus Sportclub Zweeloo weet tegen welke dertien clubs wordt gestreden in de derde klasse D tijdens het seizoen 2010-2011. Nooit eerder speelde Heren 1 in de derde klasse. Na de zomer wachten vijf tegenstanders waar de geel-zwarten nog niet tegen speelden in competitieverband. De streekgenoten Hollandscheveld en CSVC (Coevorden), Gorecht uit het Groningse Haren plus Nagele en SV TONEGO (Luttelgeest) uit de verre Noordoostpolder in Flevoland zijn in dat opzicht een onbeschreven blad voor de Sportclub uit Zweeloo.Tegen streekgenoot SV Borger, SV De Griffioen uit het Friese Oosterwolde en ZZVV (Zuidwolde) werd tijdens het seizoen 2005-2006 nog gespeeld in de vierde klasse D. DZOH uit de Emmer wijk Rietlanden - ook al een streekgenoot - was tijdens de voetbaljaargang 2001-2002 één van de opponenten voor Sp. Zweeloo in 4D. Fit Boys (Beilen), Klazienaveen, Smilde'94 en Vitesse'63 uit Koekange kruisten vorig seizoen ook al de degens met Sp. Zweeloo (4C).


Er is dus sprake van een drietal verrassingen in deze derde klasse D. Daar waar ONR uit Roden, de Friese Haulerwijkse Boys en de bekende Onstwedder Boys uit Oost-Groningen wellicht werden verwacht, krijgen de Zuidoost-Drenthen dus onder meer te maken met drie onbekende clubs. Gorecht (naar een landstreek), Nagele (nabij Urk) en SV TONEGO (Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht).

Gorecht werd afgelopen seizoen achtste in 3C, Nagele finishte als zevende in 3D en de Luttelgeester (vlakbij Marknesse en Emmeloord) Sportvereniging TONEGO - waar ook gymnastiek, tennis en volleybal worden beoefend - promoveerde direct in 4A. Net als Sp. Zweeloo, maar dan in 4C.

Derde klasse D, seizoen 2010-2011 (ongenummerd)
CSVC (Coevorden)*

 

SV Borger*

SV De Griffioen (Oosterwolde, Friesland)*

VV DZOH (Emmen)*

CVV Fit Boys (Beilen)#

VV Gorecht (Haren, Groningen)*

VV Hollandscheveld*

VV Klazienaveen#

VV Nagele (Noordoostpolder)*

VV Smilde'94#

Sp. Zweeloo#

SV TONEGO (Luttelgeest, Noordoostpolder)#

VV Vitesse'63 (Koekange)#

ZZVV (Zuidwolde)*

 

* vorig seizoen ook derdeklasser

# vorig seizoen vierdeklasser

foto: Marjan Koopman

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel