.

.

 

.

Voorronde beker: SC Zweeloo treft VAKO za., Veenhuizen, NKVV


Sportclub Zweeloo stuit in de voorronde van het bekertoernooi (district Noord) op de vijfdeklassers VV VAKO za. (Vries) en streekgenoot NKVV (Dalerpeel) plus vierdeklasser VV Veenhuizen. Poule 48 in groep 1 gaat op zaterdag 21 augustus van start. Het wordt een weerzien met drie oude bekenden, waarvan de Nieuwe Krimse Voetbal Vereniging (tot oktober 1949 ‘Volharding’ geheten, red.) de oudste is.

Immers, tijdens het seizoen 1999-2000 werd voor de laatste keer in competitieverband (4D) gestreden tegen de Dalerpelers, die afgelopen seizoen achtste werden in 6E. In diezelfde competitie finishte VAKO (Vriezer Activiteit Kenmerkt Ons) twee plaatsen hoger. Omdat de zesde klasse niet meer is, ’promoveerden’ beide clubs naar de vijfde klasse (D). VAKO - SC Zweeloo en SC Zweeloo - VAKO stonden in het seizoen 2007-2008 nog op het programma in 5D.

Tijdens die voetbaljaargang maakten ook The Blues van Veenhuizen deel uit van deze competitie, die SC Zweeloo uiteindelijk verliet via de play-offs (promotie) tegen VV Zuidhorn. Veenhuizen promoveerde vorig seizoen direct door derde te worden in 5C. De club uit het gevangenisdorp is na drie seizoenen afwezigheid terug als vierdeklasser.

Alleen de winnaar van de poule stoot door naar de eerste knock-out ronde op dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 september.

Programma poule 48 (groep 1)
zaterdag 21 augustus:

NKVV - Veenhuizen

SC Zweeloo - VAKO za.

dinsdag 24/woensdag 25/donderdag 26 augustus

VAKO za. - NKVV

Veenhuizen - SC Zweeloo

zaterdag 28 augustus

NKVV - SC Zweeloo

VAKO za. - Veenhuizen

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel