.

.

.

SC Zweeloo redt het thuis niet tegen sterk Nagele

ZWEELOO – Ook tijdens de tweede thuiswedstrijd in de derde klasse ging SC Zweeloo met drie doelpunten verschil onderuit. Deze keer was de nederlaag verdiend te noemen, want het even jonge als sterke VV Nagele uit de verre Noordoostpolder profiteerde zaterdag van een zwak optreden van de in verdedigend opzicht gehavende thuisclub. Na een half uur wedstrijd stond het al 0-3. Bertin Kiers deed nog wel iets terug, maar na de 1-3 ruststand hadden de talentvolle Flevolanders het laatste woord: 1-4.

Binnen tien minuten leek Nagele de score te openen, maar scheidsrechter Kuipers gaf geen groen licht. Vooral de beste man van het veld - de snelle en sluwe schaduwspits Jacco Vessies - bezorgde SC Zweeloo ondertussen handenvol werk. Na een kopbal tegen de lat van de gevaarlijke spits Ad Withaar (17) bleek de scorende Vessies attent, 0-1. Acht minuten later verdubbelde de nummer vier van de ranglijst de score. Flankspeler Bart Prins verraste velen met een fraaie krul in de verre hoek, 0-2. Op het moment dat Vessies de 0-3 achter de gehinderde Remko Koopman kopte, leek de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Toch kwam SC Zweeloo snel met een antwoord, want uit een vrije trap van Vincent Kok scoorde Bertin Kiers zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van de club uit Zweeloo. Nagele kreeg al snel kansen op meer, maar Withaar en Prins haalden de trekker niet over. Aan de andere kant ging Kok net onder de bal door op aangeven van Arno Stevens.

Koud onderweg in de tweede helft kreeg SC Zweeloo een nieuwe tegenvaller te verwerken in de verdediging, want de aangeslagen Julian Manting moest de strijd staken. De snelle flankspeler Emiel Krops (17) nam al snel het doel van Koopman onder vuur, maar de keeper tikte de bal over. SC Zweeloo zette wel aan voor het eigen publiek, maar de echte overtuiging ontbrak.

Acht minuten voor tijd scoorde Nagele voor de vierde keer. Het was de derde goal van Vessies, die de rebound benutte na een kopbal op de lat van invaller Kees Geschiere (17). In de extra tijd was Nagele tot twee keer toe vlakbij een nog grotere zege. Buitenspel en Koopman redden SC Zweeloo.

“We hadden het duidelijk moeilijk met de snelheid van onze tegenstander”, zegt SC Zweeloo-trainer Hans Pullen. “Ook de tweede bal was voor de rust iedere keer voor Nagele. We waren duidelijk niet zo scherp als thuis tegen ZZVV. Tijdens de tweede helft herstelden we ons enigszins, maar de 2-3 viel maar niet. Naarmate de tijd verstreek leek het gevoel in de ploeg te sluipen dat er geen goed resultaat mogelijk was.”

Op de laatste zaterdag van september volgt de uitwedstrijd bij VV Klazienaveen: de huidige nummer zes van de ranglijst.

SC Zweeloo – Nagele: 1-4 (1-3). 19. Jacco Vessies 0-1, 28. Bart Prins 0-2, 30. Jacco Vessies 0-3, 33. Bertin Kiers 1-3, 82. Jacco Vessies 1-4. Scheidsrechter: Kuipers (Sellingen). Gele kaart SC Zweeloo: geen.

SC Zweeloo: Remko Koopman, Kristian Elders, Ties van der A, Hans Lanting, Julian Manting (51. Rolf Drewes), Vincent Kok, René Lanting (74. Bert Jan Volders), Anne Hajes (83. Thomas Wolting), Arno Stevens, Rick Hagenauw, Bertin Kiers.

Nagele: Keur, De Jong, Jukema, Eilander (86. Plat), Van der Klundert, Staes (64. Geschiere), Bloo, Krops (69. Wilco Vessies), Jacco Vessies, Prins, Withaar