.

.

 

.

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest.Ruud Nijman keert dit seizoen terug op het oude nest. Na een avontuur bij DZOH en Drenthina staat de beloftevolle middenvelder inmiddels te popelen om met vv Sweel furore in de derde klasse te maken. Vijf jaar geleden maakte de 20-jarige Aaldenaar heel bewust de overstap naar DZOH. “Dat was voor mij op dat moment de juiste keuze. De jeugdteams van DZOH spelen in hogere competities en er is meer onderlinge concurrentie. Hierdoor dacht ik me sneller tot een betere voetballer te kunnen ontwikkelen.”

Switch naar Drenthina
In 2018 volgde de switch naar zaterdag 2e klasser Drenthina, de club waar Peter Timmer als hoofdtrainer de scepter zwaait. “Alles bij elkaar kijk ik terug op een mooie en leerzame tijd, waarin ik als voetballer duidelijk ben gegroeid.”

Bij Sweel verder ontwikkelen
Ruud Nijman heeft vv Sweel altijd in zijn achterhoofd gehouden. Dit is voor hem het juiste moment om terug te keren naar ‘t Alterbarg. “De clubcultuur en de spelersgroep spreken mij aan en ik wil me graag verder ontwikkelen in de derde klasse. Ook praktisch gezien is het beter. Net als een aantal spelers uit de selectie van vv Sweel studeer ik in Groningen en ga daar ook wonen. We kunnen gezamenlijk naar de trainingen in Zweeloo reizen.”

Overtuigender
Ruud speelt bij voorkeur als controlerende middenvelder. “Mijn sterke punten zijn de balvastheid en verder heb ik een goed schot in de benen.” Verbeterpunten zijn er ook: “Ik zal in kopduels overtuigender moeten worden en moet me in het veld nog meer laten gelden. Dus meer verbaal aanwezig zijn”, aldus Ruud, die in augustus aan zijn laatste jaar van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen begint.

Ambities
Over zijn ambities voor komend seizoen is Ruud Nijman heel duidelijk: “In de eerste plaats kijk ik er naar uit om weer in Zweeloo te voetballen, dichtbij huis. Ik kan het nu weer op de fiets doen. Uiteraard zal ik alles op alles zetten om een basisplaats af te dwingen. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe voetbalavontuur!”

Ruud Nijman (20) keert dit seizoen bij vv Sweel terug op het oude nest. (Foto: DZOH)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 augustus 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel