.

.

.

SC Zweeloo vindt Waterloo tegen SC Rouveen in tussenronde beker

ZWEELOO – SC Zweeloo heeft dinsdag niet kunnen stunten tijdens de voorronde van het bekertoernooi. In eigen huis bleek de gehavende ploeg - de eerste selectie telt thans zeven blessuregevallen - niet opgewassen tegen zaterdagtweedeklasser SC Rouveen. Na een 0-3 stand bij de rust werd het uiteindelijk 0-5 voor de Overijsselers, die als promovendus knap zevende staan in 2J. SC Zweeloo kreeg na de rust een aantal kansen om in elk geval de eretreffer te maken, maar dat gebeurde dus niet. SC Rouveen bekert door naar de eerste knock-out ronde op zaterdag 27 november.

Na een klein half uur wedstrijd was het - overigens onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden - al 0-3. Met nog een kwartier te gaan tot aan de rust wist Remko Koopman een strafschop (Berjan Nijboer) te keren. In ieder geval de eerste (vierde minuut) en vierde treffer (direct na rust) voor de Rouveners waren onnodig te noemen.

In de tweede helft had Rick Hagenauw de 1-4 op zijn schoen. Ook Rolf Drewes kreeg nog twee schotkansen, maar het was SC Rouveen dat vlak voor tijd scoorde via een van de betere spelers van het veld: aanvaller Robert Huisman.

Bij SC Zweeloo speelde A-junior Ingmar Kok negentig minuten lang. Gerko Lanting deed na enige tijd ook weer eens mee in het eerste, terwijl spits Alex van der Spoel zijn debuut maakte. Jaap Haan kwam tijdens de slotminuten nog in actie als veldspeler. De club uit Zweeloo kan zich nu volledig richten op de lange competitie en dat is misschien maar beter ook.

SC Zweeloo – SC Rouveen: 0-5 (0-3). 4. Klaas Jan Poolman 0-1, 11. Jaap Roo 0-2, 25. Berjan Nijboer 0-3, 46. Klaas Jan Poolman 0-4, 85. Robert Huisman 0-5. Scheidsrechter: Kampherbeek (Hoogeveen). Bijz.: 30. Berjan Nijboer (SC Rouveen) mist strafschop.

SC Zweeloo: Remko Koopman, Ingmar Kok, Ties van der A (65. Alex van der Spoel), Gerwin Stevens, Henri Popken, Rick Kiers, Vincent Kok, Wietse Vugteveen (60. Gerko Lanting), Thomas Wolting, Rolf Drewes (85. Jaap Haan), Rick Hagenauw.