.

.

 

.

vv Sweel zwaait trainer-coach Jarno Rotgers uit

vv Sweel heeft afgelopen week trainer-coach Jarno Rotgers uitgezwaaid.  Uiteraard gebeurde dat coronaproof, zoals eigenlijk het hele seizoen in het teken stond van beperkingen. Ondanks dat heeft Jarno de spirit en het plezier bij de selectie weten te behouden.

Tegelijk ook een bijzonder uitzwaaimoment, omdat beide partijen eigenlijk nog graag met elkaar verder hadden gewild. De onverbiddelijke dispensatieregels van de KNVB staken daar echter een stokje voor.

Moeilijke beslissing
Jarno promoveerde vorig seizoen met vv Sweel naar de derde klasse en beschikte daardoor niet meer over de vereiste trainerslicentie. Dit seizoen kreeg de 42-jarige Aaldenaar van de voetbalbond nog dispensatie om de hoofdmacht ook een klasse hoger te begeleiden, maar komend seizoen moet hij hoe dan van ook aan de slag met de Trainer/Coach 2-opleiding. Daar wringt de schoen.

“Ik stond voor lastige keuzes, want het is nog maar de vraag of ik in de nabije toekomst verder wil als trainer. Bovendien kan ik nu nog onvoldoende overzien of deze pittige opleiding combineerbaar is met mijn maatschappelijke carrière en gezin. Het was een moeilijke beslissing, want ik ben en blijf een op en top voetbalman.” Jarno neemt nu bewust een tussenjaar en wil ervaren hoe het voelt om niet actief met voetbal bezig te zijn. Wellicht mis ik het trainersvak niet en zal derhalve ook niet aan deze opleiding beginnen, die heel veel tijd en energie vraagt. *

Ook sfeer en gevoel heel belangrijk
Als voetballer en als trainer is voor Rotgers de sfeer en het gevoel bij een club altijd heel belangrijk geweest. “Ik heb het bij vv Sweel geweldig naar mijn zin en ik weet niet of ik dat gevoel ook mee kan nemen naar een andere club. Ook om die reden maak ik komend seizoen even een pas op de plaats. Wat er nog in het verschiet ligt, laat ik dus nog even in het midden. In ieder geval blijf ik als speler actief voor vv Sweel.

Solide basis
Voorzitter Anita Klingenberg van vv Sweel roemt de inbreng van Jarno, die volgens haar met zijn rustige karakter en voetbalkennis eerst als assistent en afgelopen seizoen als hoofdtrainer een goede basis heeft neergezet.

“Samen met Gert Naber en de selectie is hij voortvarend aan het seizoen begonnen. Helaas gooide corona roet in het eten. Ik had Jarno een mooiere afsluiting van het seizoen gegund. Maar hij heeft gezorgd voor een solide basis, waar Jans Bos als enthousiaste en ervaren voetbaltrainer zeker verder mee kan”, aldus de preses.

Voorzitter Anita Klingenberg van vv Sweel bedankt Jarno Rotgers voor zijn inbreng als trainer-coach. (Foto: Gerda Looije)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel