.

.

 

.

Gerry Kelder: de sportieve moeder van Sven, Lars en Sanne !

We schrijven augustus 2008…… Gerry Kelder, moeder van Sven (E2) en Lars (F2). Allebei nog voetballers in de dop. Enthousiast en leergierig. Sven (10) is lid van ZBC, Lars (7) lid van Sp. Zweeloo.

Een opvallende combinatie. Ze vergelijken het met Ajax – Feijenoord. Een gezond stukje rivaliteit. Maar de beide jongens stralen ook een verademend stukje broederschap uit. Dat nemen ze zaterdags mee naar het voetbalveld, want ZBC én Sp. Zweeloo zijn wat hun betreft gewoon één. En niet te vergeten het kleine zusje Sanne. Vanaf haar geboorte gaat ze al trouw elke zaterdag met moeders mee naar ‘de wedstrijden’ van haar grote broers!

Dan is er nog de bijzondere band met buurman Piet de Boer. Voor Sven en Lars een idool. Menig uurtje wordt er samen met buurman Piet langs de Hoofdstraat geoefend. Maar moeder Gerry staat in dit verhaal centraal. Liefde en toewijding is haar parool. Een moeder om trots op te zijn. Dat beseffen ook Sven, Lars en Sanne!

Gerry is nu ongeveer vijf jaar voetbalfan. Ze vertelt: ‘De zaterdag is compleet gevuld met voetbal. Het werkschema is strak gepland: inpakken van de tassen, toezien of alles in de sporttas zit, taxichauffeur richting de sportvelden, helpen veters strikken, koffie drinken met de andere supporters, wedstrijd kijken, helpen met omkleden (bij Lars, want het E-team van Sven doen dat gewoon zelf) en dan naar huis voor de nabespreking. Zo’n zaterdagochtend wil ik voor geen goud meer missen. Voetbal en de sfeer er omheen is machtig!’

Anno 2022 doet Sanne ook een behoorlijk duit in het zakje


Anno 2022….ondertussen is ook Sanne uitgegroeid tot een fanatiek voetbalster en…..fan van PSV! Gerry toont zich ook hier een betrokken voetbalmoeder en was tot twee keer toe leidster van de mixteams van Sanne.

Daarnaast heeft Gerry twee periodes zitting gehad in het jeugdbestuur. Ze nam beide keren het secretariaat onder haar hoede.  De eerste periode met voorzitter Paul Blaauwgeers en de tweede periode onder leiding van Henk Nijenbanning.

Gerry blijft als supporter nauw betrokken bij onze club en uiteraard bij de verrichtingen van Lars en Sanne. De voetbalschoenen van Sven hangen ondertussen aan de wilgen.

Lees het complete verhaal op www.vvsweel.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 februari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel