.

.

 

.

Project van bijna 250.000 euro gegund aan plaatselijke ondernemers

Leden vv Sweel geven in bijzondere vergadering unaniem goedkeuring voor verbouwing kleedkamers.

Leden van vv Sweel hebben maandagavond tijdens een extra ledenvergadering unaniem ingestemd met de verbouwing van kleedkamers op sportcomplex ’t Alterbarg. De club legt daar samen met de beheersstichting 90.000 euro voor op tafel. Meer dan 150.000 euro wordt verkregen uit subsidies en een bijdrage van de gemeente Coevorden.

Op het prachtige sportpark ’t Alterbarg staat volgens voorzitter Anita Klingenberg nog 1 gebouw, dat uit de toon valt. “Dat is het gebouw bij de entree van de sportvelden, tussen de parkeerplaats en fietsenstalling. De kleedkamers en scheidsrechterskamers in het gebouw zijn gedateerd en het dak moet vervangen worden. Ook zijn de installaties sterk verouderd en aan vervanging toe. Het is al jaren een wens van vv Sweel en van de beheersstichting van het Alterbarg om deze te vernieuwen.”

vv Sweel en beheersstichting leggen samen in totaal 90 mille op tafel
In de bijzondere ledenvergadering werden de leden gevraagd om hun goedkeuring te geven voor de noodzakelijke verbouwing van in totaal bijna 250.000 euro. Meer dan 150.000 euro wordt gekregen uit subsidies en een bijdrage van de gemeente Coevorden. De stichting en vv Sweel dragen samen ruim 90.000 euro bij. “Omdat club en stichting goed bij kas zitten, hoeft hiervoor niet geleend te worden en blijft er ook geld beschikbaar voor de toekomst”, zegt Anita.

Kosten naar beneden gebracht
Ongeveer 2,5 jaar geleden is een architect in de arm genomen om een nieuwe bouwtekening te maken. Vervolgens zijn offertes opgevraagd onder sponsoren van vv Sweel. “De eerste plannen bleken helaas veel te duur. De besturen hebben dorpsgenoot Jan-Rein Koopman gevraagd om als extern bouwadviseur het vervolg van het proces te begeleiden. Er is een aangepast plan gemaakt en er kwam ook een nieuwe offerteronde via sponsoren. De kosten zijn zoveel mogelijk naar beneden gebracht en de twee aannemers, die een vergelijkbare offerte hadden, hebben ingestemd om samen de klus te klaren. Dat zijn Aannemersbedrijf Westerhof en GMAQ Bouw- en installatietechniek van Gert-Jan Reinders. Verder worden er ook andere bedrijven uit het dorp ingezet, zoals Nijland Installatietechniek en Schildersbedrijf Hollander.”

Nieuw dak en grotere kleedkamers
Het vernieuwde gebouw krijgt een nieuw dak, nieuwe kozijnen en deuren, nieuwe vloer en wandtegels en er komen zogenaamde heatpipes op het dak om energie te besparen. De vier kleedkamers worden groter en er komen twee aparte toiletgroepen voor dames en heren. De verbouwing zal aan het eind van dit jaar plaatsvinden, zoveel mogelijk tijdens de winterstop. Naast de verbouwing, wordt er op dit moment hard gewerkt aan de renovatie van veld 1 en komt er een beregeningssysteem. En er komt een nieuw pad met tegels naar de kantine en veld 1 en 2, geschikt voor minder-validen. Deze investeringen zijn ook mede mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden en hoofdsponsor Zwaagstra.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel