.

.

 

.

Vv Sweel is negen clubscheidsrechters rijker

Afgelopen donderdag zijn negen scheidsrechters in opleiding van vv Sweel met glans geslaagd voor hun examen.

In de kantine op 't Alterbarg  kregen de cursisten Lieke ter Braack, Marjolijn Kamps, Annemijn Schouten, Ferre Beukers, Jarne Vorsteveld, Gerry Eggermont, Thian Stevens, Senn Kuper en Tycho Holman het scheidsrechterscertificaat uitgereikt. De docenten Edgar Voortman en Theo Hein van de scheidsrechtersvereniging HZOD brachten de cursisten tijdens een boeiende lesavond de fijne kneepjes van de voetbalarbitrage bij.

Competenties
De belangrijkste facetten van de voetbalarbitrage zijn op een duidelijke wijze aan de orde gekomen. ‘Denk hierbij onder meer aan de spelregelkennis, het volgen en positie kiezen in het veld en de procedures rond wisselspelers. De opzet van de cursus is er vooral op gericht dat de jeugdige arbiters met zelfvertrouwen de wedstrijden leiden. Dat werkt motiverend en zal uiteindelijk ook het plezier vergroten.

Korte opleiding
Om alle wedstrijden te kunnen bezetten heeft vv Sweel steeds meer scheidsrechters nodig. De kersverse arbiters zijn voor de vereniging onmisbaar, omdat zij het mogelijk maken dat hun jongere clubgenoten elke zaterdag kunnen spelen onder leiding van geschoolde scheidsrechters. De nieuwe lichting zal de wedstrijdjes 6 tegen 6 en 8 tegen 8 in goede banen proberen te leiden.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel