.

.

 

.

vv Sweel luidt noodklok vanwege extreem hoge energiekosten

Club neemt maatregelen: douches op maandag en dinsdag op slot. vv Sweel komt net als veel andere sportclubs in de problemen.

Het bestuur moet alles uit de kast halen om alle deuren van ’t Alterbarg open te houden. “Het is heel zorgelijk,” zegt voorzitter Anita Klingenberg. De club met ruim 400 leden ziet de energierekening stijgen van jaarlijks 15.000 euro naar 45.000 euro. “Dat is echt een fors deel van onze begroting en dat kunnen we onmogelijk opvangen.” 
Stichting ’t Alterbarg, de beheersstichting die normaal gesproken de energierekening betaalt, heeft bij vv Sweel aan de bel getrokken, omdat de stichting de rekening niet meer kan betalen.

Brandbrief maakt ernst duidelijk
In een donderdag verstuurde brandbrief aan de leden maakt het bestuur de ernst van de situatie duidelijk en kondigde tegelijk ook uitzonderlijke maatregelen aan: douchen op maandag en dinsdag is verboden. “Maar als de energieprijzen blijven oplopen, zijn misschien uiteindelijk meer maatregelen nodig. Daar willen nu nog niet aan denken. We willen vooral kunnen blijven voetballen. En je moet elkaar nog wel langs de lijn of in de kantine kunnen treffen, want anders haal je het hart uit de club.”

Vergoedingen lokale en landelijke overheid
De vereniging ziet met lede ogen aan dat gegeven de huidige omstandigheden de contributies moeten worden verhoogd waardoor volgens het bestuur de financiële toegankelijkheid van de voetbalsport in Zweeloo in gevaar kan komen. “We ontkomen er waarschijnlijk niet aan om de contributie in het nieuwe jaar (tijdelijk) te verhogen. De hoogte hangt af van de eventuele vergoeding van de lokale en landelijke overheid en of het ons lukt om het energieverbruik naar beneden te krijgen.”

Donderdag 8 december bijzondere ledenvergadering
Een contributieverhoging doet vv Sweel alleen met goedkeuring van de leden. “Eigenlijk wil je de leden die allemaal zelf ook met stijgende energieprijzen en inflatie te maken hebben nu niet met nog meer kosten opzadelen. Op donderdag 8 december staat er om 19.00 uur een bijzondere ledenvergadering op de agenda over de energielasten. Leden kunnen dan meebeslissen over wat voor de vereniging en onze leden de beste optie is”.

Betrokkenheid gemeente en KNVB
De voorzitter van vv Sweel is positief gestemd over de betrokkenheid en het luisterend oor van de gemeente en KNVB om met steun te komen. “Maar de druk is hoog en we hebben niet veel tijd.” Vv Sweel hoopt daarnaast ook op een bijdrage van de landelijke overheid. 

De club zit op dit moment overigens in de verbouwing van de verouderde kleedlokalen en heeft wel energiebesparende maatregelen doorgevoerd, maar met deze prijsverhogingen zet dat te weinig zoden aan de dijk.

Begrotingsvergadering gemeente Coevorden
Komende donderdagavond komen de problemen bij sportclubs en maatschappelijke organisaties ook aan de orde tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad van Coevorden. Raadsfracties maken zich grote zorgen en vrezen dat sport niet meer voor iedereen toegankelijk is als door hoge lasten de contributies zullen stijgen. Kijk voor alle maatregelen op www.vvsweel.nl

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel