.

.

.

Sportclub Zweeloo redt het niet in Beilen bij streekgenoot Fit Boys

BEILEN – Sportclub Zweeloo heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. Het dertiende duel in de derde klasse D tegen thuisploeg en medepromovendus CVV Fit Boys ging zaterdag nipt met 2-1 verloren. Zweeloo kreeg in de 28e en 79e minuut een tegentreffer te verwerken. De aansluitingstreffer van Anne Hajes kwam tot stand in de laatste seconden van de streekderby. De achterstand op SV TONEGO is nu zes punten en CSVC heeft tien punten meer dan de club uit het kunstenaarsdorp Zweeloo. Het lijkt dus een moeizaam verhaal te worden.

Toch had het in Beilen allemaal heel anders kunnen lopen. Na enkele minuten kreeg Zweeloo binnen een paar momenten meerdere kansen op de vroege 0-1, maar de bal wilde er niet in. Ook Fit Boys bleek gevaarlijk en kansrijk. Rick Hagenauw kreeg nog een beste mogelijkheid namens de bezoekers, maar de goed meevoetballende keeper Erik Bos voorkwam erger voor de Beilenaren. Halverwege de eerste helft kwam Fit Boys dus op voorsprong, maar de fraaie treffer van de vlugge Jermo Verbeek leek onnodig vanuit het oogpunt van Zweeloo. Op slag van rust voorkwam keeper Jaap Haan, die de geblesseerde Remko Koopman vervangt, een grotere achterstand.

Tijdens de tweede helft nam Zweeloo langzaam maar zeker meer het initiatief, maar echt grote kansen bleven zo goed als uit. Trainer Hans Pullen liet zijn ploeg later meer op de aanval spelen met de komst van onder meer een extra aanvaller, maar het was Fit Boys dat – goedkoop – uitliep. Een speler van de thuisploeg ging gretig naar de grond na een verdedigende actie van Ties van der A en scheidsrechter Van der Hoek floot diep in de tweede helft voor een twijfelachtige strafschop. Tim Seubring stuurde de bal uiteindelijk in de lege hoek, 2-0.

Zweeloo nam in de resterende tijd veel risico om de aansluiting te vinden. Die aansluiting kwam er uiteindelijk wel via Hajes, maar er was geen tijd meer. Even daarvoor mikte Arno Stevens overigens nog net naast. Op de laatste zaterdag van januari wacht de inhaalwedstrijd in Zuidwolde tegen titelkandidaat ZZVV. Tijdens de competitiestart won ZZVV in Zweeloo met 0-3 na een boeiende strijd, maar de promovendus werd zeker niet ‘aan de kant gezet’. Daar kan Zweeloo zich aan vasthouden.

Fit Boys – Sportclub Zweeloo: 2-1 (1-0). 28. Jermo Verbeek 1-0, 79. Tim Seubring 2-0 (s), 90+4. Anne Hajes 2-1. Scheidsrechter: Van der Hoek (Assen). Gele kaart Zweeloo: Hans Lanting en Gerko Lanting.

Zweeloo: Jaap Haan, Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting (73. Thomas Wolting), Arno Stevens, Rick Kiers (73. Bertin Kiers), Gerwin Stevens, Gerko Lanting, Anne Hajes, Rick Hagenauw, Vincent Kok.