.

.

 

.

Sweel klopt ook SVV’04 en verstevigt koppositie

Door de 2-0 zege op SVV’04 behoudt Sweel zijn ongeslagen status. Maar belangrijker nog: Sweel neemt verder afstand van Twedo op de ranglijst. 

Dankzij de fikse 5-0 nederlaag van Twedo bij Raptim heeft de ongeslagen koploper in de derde klasse een gaatje van vier punten geslagen. Sc Erica, dat de streekderby tegen Sleen met 0-3 won, staat op vijf punten achterstand. Net als Sweel heeft ook Sc Erica nog een inhaalduel tegoed.
Met nog vier duels te spelen is die marge zeker nog niet comfortabel. Dat realisme is er zeker in Zweeloo.
Sweel-SVV’04 was zeker geen spektakelstuk, maar de spanning maakte veel goed. Beide ploegen werkten hard voor een resultaat, maar staan er ook om bekend dat ze het vooral van verzorgd voetbal moeten hebben. Daar kwam zondagmiddag niet heel veel van terecht.
SVV’04 kreeg in de openingsfase de eerste mogelijkheid en dacht na een kwartier spelen op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Sweel was vervolgens ook een aantal keren dreigend, met een hoofdrol voor Stein Jansen. Na ruim een halfuur kwam de thuisploeg via een prachtige vrije trap van Wouter van der Veen op 1-0. Dat was ook de ruststand.

Direct na rust zette Stein Jansen zijn ploeg op rozen 2-0. Sweel bleef daarna wel de betere ploeg, zonder echt door te drukken. Ook SVV’04 kwam niet tot grote kansen. De grootste mogelijkheid was een vrije trap die door keeper Lars Sikken uitstekend werd gepareerd. 

De bezoekers uit Schoonebeek konden in de slotfase geen potten meer breken, waardoor Sweel ook na achttien duels zegevierde en de ongeslagen status weet te behouden. 

Stand derde klasse D: 1. Sweel 18 – 40, 2. Twedo 19 – 36, 3. Sc Erica 18 – 35, 4. Titan 18 – 30, 5. SVV’04 18 – 30 en 6. Schoonebeek 19 - 25.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel