.

.

 

.

Ina Denen kan gezellige sfeer bij vv Sweel nog niet missen

Koffiejuffrouw Ina Denen (72) blijft ook na bijna kwart eeuw trouwe dienst nog volop in de running.

De koffiecorner op ’t Alterbarg is al bijna een kwart eeuw het domein van Ina Denen. En voorlopig blijft dat ook het domein van de 72-jarige inwoonster van Zweeloo. “Ik ben al geruime tijd met pensioen, maar dit baantje bij vv Sweel kan ik nog niet missen.” De toeschouwers hoeven dan ook nog geen toevlucht te nemen tot een koffieautomaat, want Ina Denen is verknocht geraakt aan het gemoedelijke sfeertje op de zondagmiddag bij vv Sweel. “Het is hier één grote familie, iedereen kent elkaar.”

Hoge smaakcijfers
Bij Ina’s koffieluik, op luttele meters van het hoofdveld, heerst gezelligheid, maar vooral de geur van vers gezette koffie, volgens een eeuwenoud recept, krijgt hoge smaakcijfers. Met alle liefde serveert Ina tijdens de thuiswedstrijden een overheerlijk bekertje koffie aan de toeschouwers. “Er gaat niets boven vers”, weet Ina uit ruime ervaring.

Hart voor de zaak
De clubvrouw van vv Sweel heeft hart voor de zaak en oog voor het geheel. De zondagmiddag is bij haar al jarenlang ingeruimd voor het voetbal. “Het is een vast tafereel, het voorraadbeheer, de voorbereidingen en de voetbalpraatjes.”

Sommige klanten verschijnen meerdere keren voor Ina’s balie
In de koffiecorner onder de omroeptoren voorziet Ina bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal, vanaf half twee ’s middags, de toeschouwers niet alleen van verse koffie, maar ook van frisdrank, koeken, snoepgoed en vooral van een luisterend oor.

Foto: Gerda Looije

Sommige ‘klanten’ verschijnen binnen negentig minuten zeker drie keer voor de balie van Ina. Een bewijs dat het met de smaak van de koffie dik in orde is. ”En iedereen blijft er gelukkig ook nuchter onder, want ik verkoop geen bier langs de lijn. Daarvoor moeten ze iets verderop in de kantine zijn.”

Van schoonmaakster tot koffiejuffrouw
Ina heeft inmiddels al een rijk verleden opgebouwd op ‘t Alterbarg. Dat begon al in 1995. Vanaf dat jaar was ze samen met Jessie Mensinga de schoonmaakster van het sportcomplex. “Dat was ook een mooie tijd. Op de maandagochtend werden kantine en de kleedkamers na een druk voetbalweekend weer spic en span gemaakt. Toen ik stopte met deze werkzaamheden werd ik gevraagd voor koffiejuffrouw. De tijd vliegt, want de jaren zijn echt voorbij gevlogen.”
Gezelligheid kent voorlopig geen tijd bij Ina, ze blijft in dienst als koffiejuffrouw van vv Sweel. Dat is goed om te weten!

Oes Eig'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel