.

.

 

.

Thijmen uit Oosterhesselen waagde overstap van VIOS(O)

... naar vv Sweel. Komende zondag ontvangt hij zijn oude ploeg in het hol van de leeuw: “Mijn eerste Sweel – VIOS(O) is pikant en beladen"

Thijmen Trompetter is zich bewust dat de overstap van VIOS(O) naar vv Sweel pikant is, maar het hoger voetbalniveau gaf de doorslag. “Het verschil tussen de vijfde en derde klasse is groot. Dat merkte ik al bij een aantal proeftrainingen op "t Alterbarg in Zweeloo. Voor mijn ontwikkeling is dit een stap in de goede richting en het type voetbal dat Sweel wil spelen is eigenlijk op mijn lijf geschreven.”

Jeugdopleiding DZOH
De 20-jarige inwoner van Oosterhesselen is opgegroeid in Zwolle en verhuisde vijf jaar geleden met zijn ouders naar Oosterhesselen. "Vanuit Zwolle heb ik eerst de overstap naar de jeugdafdeling van DZOH gemaakt en afgelopen seizoen in de hoofdmacht van VIOS(O) gespeeld", zegt de nieuwe aanwinst van vv Sweel, die binnenkort de keuze maakt tussen een opleiding bij de politie of als fysiotherapeut.

Thijmen Trompetter (20) uit Oosterhesselen maakte dit seizoen de overstap van VIOS(O) naar vv Sweel. De bekerontmoeting op 10 september tussen de twee streekrivalen maakt in de twee dorpen al veel tongen los. (Foto: Gerda Looije)

Meerdere posities inzetbaar
De linksbenige Trompetter is op meerdere posities inzetbaar. “Voornamelijk rechtsbuitenspeler en als middenvelder zijn de posities waar ik bij voorkeur speel.” Over zijn eigen verwachtingen is Thijmen Trompetter nog wat behoudend. “Ik wil dit seizoen in ieder geval het team beter leren kennen, zowel persoonlijk als voetballend. De ambities van de club spreken mij zeker aan. Sweel wil in de derde klasse bovenin meedraaien en als het kan de prestaties van vorig seizoen overtreffen. Daar wil ik het team graag in ondersteunen.”

Bekerkraker Sweel-VIOS(O)
Toeval of niet: op zondag 10 september staat er in het noordelijke districtsbekertoernooi met de kraker Sweel – VIOS(O) al direct een pikant potje op het programma. “Ik kijk er zeker naar uit om tegen mijn oude ploeg te spelen. Het is een beladen potje, want Sweel – VIOS(O) staat te boek als een heuse voetbalklassieker met sentimenten. In bekerwedstrijden kan het balletje soms raar rollen en ik doe dan ook geen enkele voorspelling. We moeten het op het veld waarmaken.”

Bron: Coevorder Courant 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel