.

.

 

.

vv Sweel zwaait routinier Theo Wiebing na 1.500 wedstrijden uit

Theo: “Nog altijd verliefd op de bal”.

De historie van het voetbal in Zweeloo kent talrijke excentrieke voetballers. Geroemd om hun passie, talent en schitterende traptechniek. Voetballers die verliefd waren op de bal en altijd net even iets meer tijd hadden om hun tegenstander in de luren te leggen in vergelijking met hun minder getalenteerde ploeggenoten. Theo Wiebing was zo’n speler die er echt bovenuit stak. Niet alleen vanwege zijn techniek, maar toch vooral dankzij zijn liefde voor het spel.

Opgegroeid met de bal
Theo was er altijd. Op wedstrijden en op trainingen. Hij groeide op met de bal, kon er uren mee bezig zijn, een voetbaltalent ook. Dat de tweebenige speler tot op 65-jarige leeftijd actief is geweest binnen onze club - met een uitstapje naar vv Emmen - zegt eigenlijk alles: hij heeft aan zijn hoge verwachtingen voldaan en dat is een uitermate knappe prestatie!

Uitgezwaaid
Zijn naam staat sinds dit seizoen echter niet meer op het wedstrijdformulier en dat is even schakelen voor Sweel 4, waar Theo zijn laatste voetbaljaren sleet en waar hij nog altijd kon genieten van de kleedkamerhumor. Deze zomer dacht de geroutineerde middenvelder met stille trom te kunnen vertrekken, maar via dit medium willen we Theo alsnog hartelijk bedanken voor zijn tomeloze inzet. 

Stelde zelden teleur
Na iets meer dan vijftig jaar en bijna 1.500 (competitie)wedstrijden zet Theo een punt achter zijn voetballoopbaan. Elke wedstrijd of trainingsavond was het wachten waard, want hij stelde zelden teleur. Dat een rechtervoet voor zoveel vreugde kan zorgen ...! Gelukkig kunnen de liefhebbers er nog van blijven genieten, maar dan wel op het trainingsveld.

Indrukwekkende voetbalcarrière
Het maakt duidelijk dat Theo het voetbal niet kan missen, want nog altijd is de in Wezup geboren en getogen Wiebing verliefd op ‘pielen’ met de bal. In zijn langdurige carrière heeft hij met allerlei variaties vele tegenstanders, maar zelfs ook zijn medespelers meermaals verbijsterd achtergelaten. De precisie die hij als tweebenige speler aan het projectiel wist mee te geven was soms verbluffend. Altijd volledig in balans en vol zelfvertrouwen. Puur voetbalgenot …! 

Geweldig inzicht
Als iemand dat kan weten is het Henk Nijenbanning, die jarenlang met Theo Wiebing in de hoofdmacht speelde en daarna vele seizoenen afbouwde in de veteranenteams. “Theo is een sieraad voor het voetbal. Een technisch zeer begaafde speler met een geweldig inzicht, die als geen ander de bal kon afschermen. Bovendien een écht tweebenige voetballer. Dat zie je tegenwoordig nog maar weinig.”

Zwakke punt
Henk vervolgt: “Je was echt een knappe speler als je Theo de bal wist te ontfutselen. Dat was trouwens ook gelijk zijn zwakke punt, Theo kon de bal soms bij het irritante af lang vasthouden, zowel voor de tegenstander als ook voor zijn medespelers ...”

Slepende knieblessure
Henk roemt niet alleen de technisch vaardige kwaliteiten van Theo, maar zeker ook zijn loyaliteit. “Ondanks zijn slepende knieblessure, die Theo nu nog altijd parten speelt, was hij er eigenlijk altijd, zowel op de trainingen als de wedstrijden. En als je het vol kunt houden tot je 65ste, dan ben je een gezegend mens, chapeau Theo!”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel