.

.

 

.

Sleen wint "El Classico" met 1-0 van Sweel

De hoofdmacht van Sweel liet zich zondagmiddag de kaas van het brood eten door Sleen en leed een pijnlijke nederlaag: 0-1.

Alle goede bedoelingen en revanchegevoelens ten spijt begon Sweel te slap aan de derby en kreeg daar al vroeg in de wedstrijd - na welgeteld 11 minuten - de rekening voor gepresenteerd. Jeroen Mens profiteerde optimaal van een verdedigingsfout en liet doelman Jesper Reuvers kansloos.

Sleen, dat vorige week een offday kende tegen Wacker, stond zondagmiddag op ’t Alterbarg op scherp. De thuisclub werd direct fel op de huid gezeten en veel duels werden door de rood-witten gewonnen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Sweel beter in de wedstrijd, maar het leverde geen goals op. Het ontbrak de ploeg van Marnix Bakker aan een portie bluf, branie en soms geluk om de derby naar zijn hand te zetten.

Tweede helft
Met een 0-1 stand begonnen de teams aan de tweede helft. Sweel had nog 45 minuten om iets aan de achterstand te doen en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Sweel drong aan, maar doelman Niels Kloppenburg toonde zich echter onverslaanbaar. De goalie groeide met iedere redding en hield de equipe uit Zweeloo van scoren af.

Trainer-coach Marnix Bakker was na afloop duidelijk in zijn commentaar. “De minst slechte ploeg heeft op basis van strijdlust gewonnen. Mijn ploeg was te slordig aan de bal. De beste kansen waren wel voor ons en een gelijkspel had volgens mij meer recht gedaan aan de krachtsverhoudingen.”

Programma:

Woensdag 18 oktober:
19.30 uur: Sweel Vr 1 - Wacker Vr 1

Zaterdag 21 oktober:
10.30 uur: SCN/DKB Vr 1 - Sweel Vr 2
14.30 uur: Sweel Vr1 - Wacker Vr 1
19.30 uur: Sweel 1 - Alcides 1 (beker)

Wedstrijdsponsor: Supportersvereniging vv Sweel 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel