.

.

 

.

Sweel brengt koploper Raptim eerste seizoensnederlaag toe

Sweel heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van koploper Raptim.

De ploeg van Marnix Bakker won op sportpark Klinkenvlier in Coevorden met 1-2. Op de zege was niets op af te dingen. Sweel was aanvankelijk zoekende, was ongeconcentreerd en slordig aan de bal en vond pas na een half uur de weg vooruit.
In de negende minuut kwam Raptim uit een strafschop, na slordig uitverdedigen, op 1-0. Sweel werd voornamelijk gevaarlijk via de linkerkant, waar de rappe Stein Jansen een plaag was voor de defensie van Raptim. Na een halfuur kantelde de wedstrijd. Sweel voelde dat er wat te halen viel. Wederom was het Stein Jansen die pal voor het rustsignaal van arbiter Ben Bos een schot losliet, maar dit ging rakelings naast.

In de tweede helft was Sweel heer en meester. Al in de 47e minuut kreeg Raptim een waarschuwing toen opnieuw Stein Jansen op het doel afging. Zijn inzet belandde op het dak van het doel. Tien minuten later kreeg Wouter van der Veen een grote kans, maar zijn schot werd door doelman Kay de Groot uit het doel gebokst. Diezelfde De Groot was echter kansloos op de vrije bal van Wouter van der Veen, die na ruim een uur spelen de verdiende gelijkmaker op het bord zette.

Foto: Patrick de Groot

Raptim bleef slordig en rommelig spelen en Sweel profiteerde optimaal. Met nog een kwartier op de klok gaf uitblinker Stein Jansen met een fraaie individuele actie Wouter van der Veen een niet te missen kans: 1-2. Sweel won verdiend en Raptim liet zondag uit niets blijken dat het de trotse koploper is. Voor de bezoekers een mooie opsteker richting het inhaalduel tegen Beilen, dat komende donderdagavond om 20.00 uur op ’t Alterbarg wordt gespeeld.

Programma: 

Donderdag 15 februari
20.00 uur: Sweel 1 – Beilen 1
Wedstrijdsponsor: Rietdekkersbedrijf Aasman

Vrijdag 16 februari
Sporthal De Goorn Oosterhesselen, 21.30 uur: Sweel 1 – Protos 2

Zaterdag 17 februari
10.00 uur: The Knickerbockers Vr 6 – Sweel Vr 1
11.15 uur: Sweel MO15-1 – SJO JVZ MO15-1
14.30 uur: Sweel 3 – Noordscheschut 6

Zondag 18 februari
10.00 uur: VIOS(O) 4 – Sweel 4

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel