.

.

 

.

Sweel Vr1 klaar om bekerstunt van afgelopen seizoen te overtreffen

Cupfighter Sweel Vr 1 heeft zich zaterdagochtend op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

De ploeg uit Zweeloo versloeg The Knickerbockers Vr 6 met liefst 1-7. In de vroege ochtend vertrok de selectie van Sweel Vr1 in een bomvolle supportersbus naar het Universiteitscomplex voor de confrontatie met het stad-Groninger studententeam. De zenuwen waren aanwezig, maar na een aanvankelijk slordige beginfase stelden de bezoekers uit Zweeloo snel orde op zaken, getuige de 1-4 voorsprong bij rust.

De tweede helft kwam Sweel niet meer in de problemen en speelde het een puike partij. De thuisploeg zag alle kanten van het veld en kreeg een behoorlijk pak slaag. Het slotakkoord was voor Isabel Boon, die uit een strafschop de eindstand op 1-7 bepaalde. Het team lijkt helemaal klaar om het bekersprookje van afgelopen seizoen te evenaren en wie weet te overtreffen..

Sweel boekt belangrijke zege tegen Beilen en kruipt omhoog in derde klasse C
Sweel heeft donderdagavond op ’t Alterbarg een belangrijke zege geboekt in de strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse C. In een bij vlagen veel te hard duel tussen de nummers vier en vijf was Sweel met 2-1 te sterk voor de ploeg van Robert Bos. In de eerste helft waren beide ploegen aftastend en vielen er weinig kansen te noteren, wel veel slordigheden en fysieke strijd. Sweel kwam niet verder dan een paar speldenprikjes, maar de thuisploeg gaf daarentegen ook niets weg.
Na rust kwam Beilen scherper de kleedkamer uit. Na een schot van Owen van der Werff belandde de bal via Reuvers en de paal voor de voeten van Nick Matthijssen (0-1). Daarna kantelde de wedstrijd meer in het voordeel van Sweel en gingen de oranjehemden iets beter spelen, ondanks veel harde overtredingen en opstootjes.

Na een voorzet van Jasper van der Veen, controleerde de opnieuw sterk spelende Stein Jansen de bal bij de tweede paal en schoot beheerst in de verre hoek, 1-1. Het duel kenmerkte zich door overtredingen, op het randje en erover. Uit een vrije trap van Wouter van der Veen knikte Jorrit Reuvers de 2-1 tegen de touwen.

Het slotoffensief van Beilen leverde nog wel veel consternatie op, maar Sweel hield zich staande. Door de zege blijft het verschil met koploper Raptim (dat HODO op eigen veld met 1-2 versloeg) nog altijd vijf punten. De Coevordenaren hebben bovendien nog een duel tegoed.

Sweel speelt op zondag 3 maart in eigen huis de topper tegen HODO.

Stand derde klasse C per 18 februari:

1. Raptim 13 – 32
2. HODO 14 – 28
3. Pesse  13 – 27
4. Sweel 14 – 27
5. Beilen 14 – 24
6. Ruinen 12 – 20
7. Wacker 13 – 19


Programma:

Vrijdag 23 februari 
Sporthal De Goorn Oosterhesselen, 21.00 uur: Sweel 1 - Protos 2

Zaterdag 24 februari
12.15 uur DZOH 10 - Sweel 3
14.00 uur Sweel 2 - Noordscheschut 4
14.00 uur Sweel Vr 1 - FC Coevorden  Vr 1

Zondag 25 februari
10.00 uur Protos 2 - Sweel 4  

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel