.

.

 

.

Cross triathlon Zwembad Zweeloo staat na vijf jaar stevig op kaart

Op zondag 25 juni vindt alweer de 6e editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon plaats.

Een zeer toegankelijke triathlon voor jong en oud en voor zowel beginnende recreanten als fanatieke duuratleten. Jaarlijks doen hier ruim honderd sporters aan mee. 
Met het organiseren van de jaarlijkse cross triathlon levert de vijfkoppige organisatiecommissie een belangrijke bijdrage aan de missie van zwembad Zweeloo:

  • Een gezellige, gemoedelijke, sfeervolle en overzichtelijke ontmoetingsplek zijn voor iedereen.
  • Door onze gasten sportief te laten ontspannen bijdragen aan het welzijn van jong en oud.

“We hebben een unieke locatie om dit te organiseren. Het is overzichtelijk en gaat langs een prachtig parcours door en rond Aalden/Zweeloo en het beekdal van de Aelderstroom. En doordat de deelnemers een aantal ronden fietsen en lopen, is het voor de supporters ook leuk want ze zien hun helden vaker langskomen”, aldus medeorganisator Silvia Hollander.

1/16de Estafette als nieuw onderdeel
Er zijn dit jaar vijf categorieën waaraan men kan deelnemen. Nieuw in het programma is de 1/16de Triathlon Estafette. “Met deze kortere estafette hopen we een nieuwe groep deelnemers te trekken die het leuk vinden om als team aan dit evenement mee te doen maar opzien tegen de ‘afstanden’ in de 1/8ste Estafette”, geeft Ruth Ellen aan. “De één wil gewoon kennis maken met deze tak van sport en finishen en de ander wil juist proberen het uiterste uit zich halen en een snelle tijd neer zetten. Beide kan op zondag 25 juni in Zweeloo.”

Vrijdag 16 juni ‘Clinic Kids Triathlon’
Om de kinderen extra te stimuleren om mee te doen organiseert Zwembad Zweeloo samen met de Aelderzwemschool op vrijdagmiddag 16 juni een ‘Clinic Kids Triathlon’ voor alle kinderen t/m 12 jaar. De kinderen maken tijdens de clinic kennis met alle disciplines van de triathlon. De clinic start om 15:30 uur. Deelname is gratis en vooraf opgeven is niet nodig. “Kom spontaan langs in zwembad Zweeloo en doe mee!”, aldus een enthousiaste Anke Renkema.

Geen Col du Gelpenberg
Een vast element in het parcours van de cross triathlon is al jaren de ‘Col du Gelpenberg’, een pittige kuitenbijter op het terrein van Landal Park Aelderholt. Door de uitbreiding van het park en de daarmee gepaarde bouwwerkzaamheden kan deze uitdaging nu niet in het parcours worden opgenomen. “Persoonlijk vind ik het heel erg jammer, maar ik weet niet of iedere deelnemer dit met mij eens is. Er is ook een groep die er altijd als een berg tegenop ziet”, zegt Wilfried Reuvers gevat. 

Meer informatie over de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon en de genoemde clinic is te vinden op de website van Zwembad Zweeloo en op de website www.crosstriatlonzweeloo.nl. Deelname is alleen mogelijk door middel van online aanmelden via deze website. Aanmelden kan tot en met vrijdag 23 juni.

Het bestuur van de Zwembad Zweeloo Crosstriatlon is klaar voor de zesde editie op zondag 25 juni v.l.n.r. Anke Renkema, Ruth Ellen, Wilfried Reuvers en zittend Olfred Nijenbanning en Silvia Hollander.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel