.

.

 

.

Spetterende afsluiting zwemseizoen 2023

Frank van der Weide met dochter Julia 15.000ste bezoeker Zwembad Zweeloo.

Vrijdagavond was de spectaculaire afsluiting van het zwemseizoen 2023. Er kon natuurlijk nog het hele weekend gezwommen worden, maar met Sweeler Bommetje, een discoparty van DJ Jari en de gezellige avond voor alle vrijwilligers van het zwembad werd vrijdag het seizoen toch al een beetje afgesloten.
Onder luide aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek streden 63 deelnemers om de eretitel ‘kampioen Sweeler Bommetje 2023’. De deelnemers waren verdeeld in 3 categorieën: t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en 15+.

Jongste categorie 
De jongste categorie werd gewonnen door Samuel Dubbelhuis. Lois Koolen werd eervol tweede. De mooiste bom in deze categorie werd gemaakt door David Lahuis.

Qike, Milon en Jan in de prijzen bij 10 t/m 14 jaar
In de categorie 10 t/m 14 jaar ging de winst naar Qike Nijenbanning. Het zilver in deze categorie was voor Milon Stevens. Jan Heidemans voerde zijn bom heel stijlvol uit en kreeg van de juryleden Mark en Joyce de prijs voor de mooiste.

Meer dan zestig deelnemers streden in drie categorieën om de eretitel ‘kampioen Sweeler Bommetje 2023’.

Koningsklasse (15+) prooi voor familie Wielink uit Witteveen
Het slotstuk was voor de titanen in de Koningsklasse (15+). Dit werd een waar familiefeest voor de familie Wielink uit Witteveen. Stefan wist zijn broer Robbert net voor te blijven met de hoogste bom en mag zich een jaar lang de bommenkampioen van Sweel noemen. Dat hun vader Bert nog steeds over een zeer verfijnde sprongtechniek beschikt, liet hij zien door op zeer stijlvolle wijze de prijs voor de mooiste bom in de wacht te slepen.
Al met al een zeer leuk en hilarisch evenement dat zeker volgend jaar weer op de agenda zal komen.

Spectaculaire licht- en muziekshow
De avond werd voor de zwemmers afgesloten met een spectaculaire licht en muziekshow, verzorgd door DJ Jari, terwijl de vrijwilligers van zwembad Zweeloo op het terras genoten van een hapje en een drankje. En dat laatste kwam ze natuurlijk volledig toe, want zonder vrijwilligers kan zwembad Zweeloo niet. #Samen_maken_wij_zwembad_Zweeloo.

Ook voor de ochtendzwemgroep zit het seizoen er helaas weer op. Dit wordt traditiegetrouw altijd in en buiten het bad gevierd met een thema (dit jaar: Ik hou van Holland) en een gezellige nazit met koffie en lekkernij.

Frank van der Weide 15.000ste bezoeker
Zondag 10 september was het dan echt de laatste dag van het seizoen dat we konden genieten van ons mooie zwembad en op de valreep konden we toch nog de 15.000ste bezoeker verwelkomen. Frank van der Weide was de gelukkige. Frank krijgt een gratis jaarabonnement voor 2024. Dit seizoen hebben we in totaal 15.074 bezoekers gehad.

Frank van der Weide wordt met dochter Julia door voorzitter Olfred Nijenbanning van Zwembad Zweeloo verrast als 15.000ste bezoeker.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel