Artikel
Verkiezingswebsite gemeente Coevorden in de lucht

 

Lijsttrekkers aan de tand voelen tijdens chat-sessie

De verkiezingswebsite www.coevorden.nl/verkiezingen van de gemeente Coevorden is in de lucht. Op de website kan iedereen informatie vinden over de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Zo kunnen kiezers zich onder meer aanmelden voor een gratis sms-alert zodat ze op de dag van de verkiezingen eraan worden herinnerd dat ze kunnen gaan stemmen.

Het is voor het eerst dat de gemeente Coevorden een verkiezingswebsite heeft. Burgemeester Bert Bouwmeester: ‘We willen graag dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen op 3 maart 2010. Dat doen we door verschillende middelen in te zetten, waaronder de verkiezingswebsite. Op de website vinden inwoners een schat aan informatie. We hopen via de website vooral de jongere kiezers te bereiken.’ Op de website staat het laatste nieuws rondom de verkiezingen, informatie over hoe en waar mensen kunnen stemmen, maar ook informatie over de gemeenteraad. Over ruim een week komen op de website filmpjes te staan waarin lijsttrekkers iets vertellen over de belangrijkste punten uit de verkiezingsprogramma’s.

 

Gratis sms-alert

Kiezers kunnen zich aanmelden voor het gratis sms-alert door ‘coevorden aan’ naar 1008 te sms-en. Ze ontvangen dan op 3 maart 2010 een sms van de gemeente waarin ze eraan worden herinnerd dat ze kunnen gaan stemmen. Hiervoor hoeven ze alleen de normale sms-kosten te betalen wanneer het aanmeld-smsje wordt verzonden. Deze kosten zijn afhankelijk van de eigen provider. Mensen hoeven zich niet af te melden voor deze dienst omdat er na 3 maart geen sms-jes meer worden verstuurd, maar dit kan wel door ‘coevorden uit’ naar 1008 te sturen.

Chatten

Op maandag 1 maart kunnen mensen via de website www.coevorden.nl van 19.00-20.00 uur chatten met de lijsttrekkers. Op de website komen zes knoppen waaronder de lijsttrekkers zitten. Door op een knop te klikken, komen kiezers in een chatsessie. Ze kunnen hier zelf aan deelnemen of teruglezen over welke onderwerpen tot dan toe is gesproken. Mensen die geen computer met internetverbinding hebben, kunnen terecht in één van de zes bibliotheken in de gemeente:

-Bibliotheek Coevorden: Haven 4

-Bibliotheek Dalen: Hoofdstraat 2

-Bibliotheek Oosterhesselen: Beatrixlaan 64

-Bibliotheek Sleen: Westrupstraat 23a

-Bibliotheek Aalden: Paardelandsdrift 11

-Bibliotheek Schoonoord: Kerklaan 10

De bibliotheken stellen de computers gratis beschikbaar.

E-mail nieuwsbrief

Via de website kunnen mensen zich abonneren op de gratis e-mail nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief blijft iedereen op de hoogte van het laatste nieuws uit de gemeente Coevorden over de gemeenteraadsverkiezingen.

Uitslagen

De uitslagen worden op 3 maart 2010 tijdens de verkiezingsavond bekend gemaakt in hotel Thalens in Coevorden, maar komen ook direct op de website www.coevorden.nl/verkiezingen te staan. Ook staan daar uitslagen uit de gemeente Coevorden van verkiezingen van voorgaande jaren.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto