.

.

 

.

Toneka oogst succes met blijspel ‘Noem dat maar niks’

De toneelvereniging Toneka uit Meppen presenteerde afgelopen weekend in uitspanning De Mepperdennen het doldwaze en kluchtige blijspel ‘Noem dat maar niks’. Het stuk, geschreven door Johan E.G. Ruiter, speelt zich af in de sobere, geërfde ouderlijke boerderij van de broers Pieter en Egbert Sliepscheer. De gekke koeienziekte, de varkenspest, de Q-koorts en de Mexicaanse griep zijn ook hier niet ongemerkt voorbij gegaan. Egbert is het geklooi in huis moe en is van mening dat er een juffer in de huishouding moet komen. Pieter verzwijgt dat hij daarvoor ook al een advertentie geplaatst heeft. De zus van Egbert en Pieter, Aaltje, wil de boerderij delen.

Maar de laatste wens van vader Sliepscheer is wet. De boerderij mag niet in vreemde handen komen. Ondertussen runt Pieter samen met zwager Dirk een lucratieve jeneverstokerij. En uiteindelijk komt er ook een huishoudster in huis, maar als Egbert plots verkering krijgt met Dineke dan kan ook zij de huishouding wel voor haar rekening nemen. Zus Aaltje en buurvrouw Geesje Dagblad denken daar heel anders over................ De humorvolle scènes volgen zich in rap tempo op. Het toneelstuk werd door de acteurs van Toneka op voortreffelijke wijze op de planken gebracht. Rolverdeling: Pieter Sliepscheer: Henk Euving, Egbert Sliepscheer: Jan Vos, Geesje Dagblad: Alie Bruinsma, Aaltje Sliepscheer: Ilonka Kuipers, Dirk: John Pronk, Bea: José de Lange, Berend Kontje: Erik Hessels en Dineke: Marleen Hessels. Regie: Aaltje Post, souffleuse: Jannie Kuipers en grime: Ina Been, Gineke Kolk en Annie Kolk.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel