.

.

 

.

Dorcas-depot in Aalden

Aan de Schouw 1, 7854 SE Aalden is het kleding inzameldepot van hulporganisatie Dorcas. Bij de familie v.d. Kooi (tel. 0591 372136 of 06-24530304) kan goede gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel worden afgeleverd voor het goede doel.  

De ingezamelde kleding zal voor een het grootste gedeelte worden gesorteerd en via de projecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika onder de allerarmsten worden verspreid. De rest van de kleding wordt ongesorteerd tegen vergoeding afgestaan aan het Leger des Heils, waarbij de opbrengst dan weer wordt besteed aan de transportkosten van de gesorteerde goederen. Kleding die wordt ingeleverd dient altijd schoon en heel te zijn.

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatiewerkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

Dorcas heeft in Nederland circa 160 inzameldepots. Bij de depots kunnen kleding en soms ook andere hulpgoederen worden ingeleverd. De depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen.

Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel