.

.

 

.

Vorst voedt hoop op nieuw natuurijs

Voor schaatsliefhebbers gloort er weer hoop op een nieuwe natuurijsperiode. De komende dagen voorspelt het KNMI 's nachts matige en zelfs strenge vorst, waarbij het dinsdagnacht zelfs min 10 kan worden. Op vele plekken ligt er nog een laag ijs van de vorige vorstperiode, en dus halen sommige fanatieke schaatsers de ijzers alvast weer uit het vet.

De komende week komt de temperatuur in Zweeloo en omgeving amper boven het vriespunt uit, terwijl het 's nachts behoorlijk gaat vriezen. Bovendien wordt er weinig neerslag voorspeld.

Op internet wordt inmiddels hevig gespeculeerd over een nieuwe schaatsperiode. Via twitter informeren schaatsliefhebbers elkaar over de ijsdikte en op de website schaatsforum.nl wordt zondag melding gemaakt van durfallen die, ondanks de dooi van afgelopen week, zich op het ijs bij Eernewoude in Friesland waagden.

Vooralsnog zal het eerst nog een aantal dagen flink moeten vriezen voor de schaatsen weer ondergebonden kunnen worden. De afgelopen dagen is het kwik nauwelijks onder het vriespunt gekomen. Het NK schaatsen op natuurijs op het Zuidlaardermeer werd vorige week afgelast. De KNSB meldt dat geen enkele natuurijsbaan open is, laat staan dat er toertochten gepland staan.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel