.

.

 

.

Wethouder Jetty Remmelts opent eerste cursus bridge van project ‘Denken en Doen’

Wethouder Jetty Remmelts opent op maandag 15 februari a.s. om 09.30 uur de eerste cursus bridge voor mensen van 60 jaar en ouder die weinig of geen bridge ervaring hebben. De aftrap is bij Stichting Welzijn 2000, Wilhelminasingel 9 in Coevorden.  De cursus is onderdeel van het project ‘Denken en Doen’. Het doel van ‘Denken en Doen’ is om mensen spelenderwijs te leren bridgen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe contacten kunnen leggen met plaatsgenoten. Het project is een initiatief van de Nederlandse Bridge Bond. De gemeente organiseert de cursus samen met de Bridgeclub Coevorden.

 

Doordat er gedurende de cursus een clubgevoel ontstaat, gaan de deelnemers het kaartspel leuker vinden, willen hun spelochtend of –middag niet meer missen en ontdekken al doende vaak andere overeenkomstige interesses, zoals bijvoorbeeld wandelen en fietsen. Door deelname aan ‘Denken en Doen’ wordt een actieve leefstijl gestimuleerd. Er hebben zich 65 deelnemers aangemeld voor de cursus.

Startersbridge

Bij ‘Denken en Doen’ leren beginnende bridgers bridgen; het zogenaamde startersbridge. Via deze methode leren zij het spel vooral door het te doen. In de praktijk blijkt dat iedereen het kan leren en dat veel mensen het een boeiend kaartspel vinden. Het project duurt twee jaar en is verdeeld in vier blokken van elk twaalf lessen. In de laatste fase van de cursus maken de deelnemers een keuze. Of men sluit zich aan bij een bestaande bridgeclub of men gaat zelfstandig verder.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel