.

.

 

.

Oktobermaand Kindermaand boordevol activiteiten!

Ook dit jaar is de oktobermaand weer kindermaand in Drenthe. Alle kinderen kunnen deze maand in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen aan workshops, spannende speurtochten en verschillende voorstellingen bezoeken. Natuurlijk doet ook het Stedelijk Museum Coevorden weer mee!

Cultureel Kinder Café

Op 4 oktober wordt het Cultureel Café Coevorden omgedoopt tot Cultureel Kinder Café. In het kader van Oktobermaand Kindermaand is deze keer een actief en afwisselend programma samengesteld met o.a. muziek, dans, boeken, historie en gedichten. Samen met je ouders/grootouders is het café zeker een bezoekje waard!

Kindertentoonstelling

Coevorden is voor verschillende schrijvers de inspiratie geweest voor een bijzonder boek of verhaal. Niet alleen boeken voor volwassenen, maar ook juist voor kinderboeken vormt Coevorden regelmatig het decor. Misschien wel dankzij de spannende verhalen over ridders en veldslagen, door de hunebedden in de omgeving of misschien wel gewoon omdat het zo’n bijzonder stadje is. In de tentoonstelling ‘Coeverse Kinderboeken’ komen al deze kinderboeken voorbij. De tentoonstelling is zeker niet alleen voor volwassenen, maar juist ook voor de kinderen! Want aan de achterkant van de tentoonstelling bevind zich een plek waar kinderen kunnen lezen, spelen en ontdekken.

Voorleesactiviteiten

Op 24 oktober leest Maaike Tromp voor uit De Gorgels van Jochem Meijer. Spekkies, limonade en een grote berg zitkussens staan klaar! Na het voorlezen kan je zelfs je eigen Gorgel maken!

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel