.

.

 

.

Dames B2 HVZ/Vivendi kampioen

 

Oosterhesselen - Het dames B2-team van handbalvereniging HVZ/Vivendi werd afgelopen dinsdagavond kampioen, nadat zij een inhaalwedstrijd tegen Wapse met 20-12 had gewonnen. De wedstrijd had al in december gespeeld moeten worden, maar werd vanwege het slechte weer uitgesteld.

De meiden waren dinsdag uiteraard gespannen, vooral toen bij aankomst in de sporthal bleek dat de tegenpartij (nummer 2 in de competitie op 3 punten achterstand) met veel publiek gekomen was en er van overtuigd was dat Wapse zou winnen.

 

Maar in de wedstrijd werd gelijk de eerste aanval afgesloten met een doelpunt en deze voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen. De ruststand was in het voordeel van de Hesseler dames: 11–4. Esmee Dunnewind en Mariël Beugels scoorden volop uit break-outs en ook vanaf de hoek en de opbouw werden prachtige doelpunten gescoord. Ondanks de vermoeidheid werd er tot het laatste fluitsignaal goed gehandbald. De overwinning van 20-12 is een geweldig resultaat voor het team van coach Geranie Ovinge. Het team komt daardoor op 5 punten voorsprong met nog twee wedstrijden te spelen, genoeg marge om het kampioenschap binnen te halen. Hulde ook aan keepster Annika van Veen, die pas dit seizoen is begonnen. Iris Wittendorp deed weer mee na een lange blessuretijd. De nog geblesseerde Bianca Peters zag vanaf de bank hoe haar team kampioen werd.

Op de foto, staand van links naar rechts: Mariël Beugels(Benneveld), Esmee Dunnewind (Coevorden), Geranie Ovinge (coach, Oosterhesselen), Marije van Veen (Witteveen), Iris Wittendorp (Oosterhesselen), Marloes Epping (Oosterhesslen), Kirsten Sloots (Meppen), Annika van Veen (Aalden), Bianca Pieters (Aalden).
Liggend: Lincy Bakx (Oosterhesselen) en Jeske Jansens (Witteveen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel