.

.

 

.

Brouwers van Sweel presenteren op LEEF! hun speciaal bier ‘Sweeler Wolf’

De brouwers hebben sinds kort hun eigen goed geoutilleerde brouwerij in de voormalige huisartsenpraktijk in Aalden betrokken. Dit kon worden gerealiseerd door de enthousiaste support van Hanneke en Frans Fonville. De brouwerij is nu officieel geregistreerd en voldoet aan alle voorwaarden, die de wetgever stelt, zoals milieuzorg en accijnsregistratie.

Verwacht hier geen grote koperen brouwketels, maar een mooie installatie met een beperkte capaciteit. Speciaal voor de fair LEEF! hebben de brouwers Bas Been en Herman Dirksen een voorjaarsbock (6,2%) gecreëerd met gebruik van wat koriander. Dit bovengistende bier smaakt heerlijk fris én is het allereerste commerciële brouwsel dat geheel in de eigen brouwerij is ontwikkeld, geproduceerd en gebotteld! De bock wordt aangeboden in een halve liter beugelfles, en is uitsluitend te koop in een genummerde oplage van 200 flessen voor € 3,95 op LEEF! Vooralsnog is dit een eenmalig brouwsel. Op de fair wordt uiteraard ook Sweeler Oes Pils getapt.

Er zijn nog plannen genoeg om speciaal bieren te brouwen voor bijzondere evenementen. Zo wordt er gedacht aan een ‘Wisper Witte’ en bieren die met geselecteerde hop variëteiten zullen worden gebrouwen. Deze enthousiaste “brouwers brigade” gaat ons nog vaak vergasten op heerlijke biersmaken.

De brouwers van het speciaal bier Herman Dirksen en Bas Been in hun nieuwe onderkomen in Aalden (foto Jos Grootscholten). Bron: Oes Eig’n Kraantien 20 april 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel