.

.

 

.

Jan Brinks, heel erg bedankt voor alle mooie krantjes!

Het is iedere week weer een hele puzzel. Zijn er wel genoeg onderwerpen? Komen de stukjes wel op tijd binnen? Wat zetten we op de voorpagina? Jan Brinks uit Zweeloo regelde het allemaal. Vijf jaar lang was hij voorzitter van Oes Eig’n Kraantien (OEK) en zes jaar lang was hij redactie-coördinator. Met heel veel plezier draaide hij iedere week weer een krantje in elkaar, en was hij de verbindende schakel tussen alle redactiemedewerkers. Maar nu vindt hij het tijd om het stokje door te geven. Tijd voor een praatje.

Wat vond je het leukste aan je werk voor OEK?
“Het leuke aan het werken voor OEK is dat je iedere week een groot aantal Zweelers heel veel plezier doet met dit krantje. Dat heeft mij best wel gestimuleerd om dit werk zes jaar vrijwillig te doen. Verder heb ik door OEK heel veel leuke en interessante mensen leren kennen. Zweelers die je anders waarschijnlijk nooit had ontmoet. Ook het contact met het redactieteam gaf me veel voldoening. We doen en deden, en dat wil ik benadrukken, het dan ook echt met z’n allen.”

Waarom dan toch stoppen?
“Het is ontzettend leuk om te doen, maar het vraagt iedere week wel veel tijd, vooral richting het weekend. Het krantje was de hele week min of meer in mijn hoofd, het ging een beetje mijn leven bepalen. Je bent altijd maar bezig met plannen en regelen , om er maar weer voor te zorgen dat het volgende krantje weer net zo goed wordt. Na zes jaar vind ik het welletjes.  Ik ben inmiddels gepensioneerd en wil nu graag echt van mijn vrije tijd genieten. Daarnaast vertelt mijn gezondheid mij dat ik het nu ook wat rustiger aan moet gaan doen.”

Wat is volgens jou de kracht van Oes Eig’n kraantien?
“De kracht van het krantje zit ‘m vooral in de actualiteit. Adverteerders en initiatiefnemers van evenementen en projecten weten dat we bovenop het nieuws zitten en dat ze hun nieuws direct via ons bekend kunnen maken.”

Wat wil je je opvolger meegeven?
“Oes Eig’n Kraantien wordt zeer gewaardeerd. Dat is te merken aan de opbrengst van de vrijwillige bijdragen die dit jaar zelfs meer waren dan vorig jaar. Willen we dat het krantje over, zeg maar, 15 jaar nog bestaat, dan moeten we ook aantrekkelijk en interessant blijven voor de jongere generatie. Dat is een (moeilijke) uitdaging, maar wel noodzakelijk. Wellicht is het toevoegen van wat jongere mensen aan het redactieteam een optie.”

“Ook de verbinding met de middenstand is erg belangrijk. De advertentie-inkomsten lopen de laatste jaren steeds verder terug. Deze trend moeten we zien te stoppen. Ik denk dat het goed is om nog meer te benadrukken dat we elkaar nodig hebben. Bedrijven zijn het krantje nodig om hun bedrijf lokaal te promoten of hun activiteiten bekend te maken en wij zijn de advertentie-inkomsten nodig om te kunnen voortbestaan.”

Neem je helemaal afscheid van OEK?
“Nee hoor, ik blijf nog wel als redactielid ‘stukkies’ schrijven voor OEK. Maar we zoeken nu dus nog een nieuwe redactiecoördinator. Lijkt het u wat, of kent u iemand die dit misschien wel leuk lijkt, laat het ons weten! Totdat er iemand gevonden is zal Jan Hooge deze taak op zich nemen ( 06 - 22 72 30 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).”

Jan, ontzettend bedankt voor alle mooie krantjes van de afgelopen jaren!

Bijschrift foto: Jan Brinks wordt door voorzitter Bernadien Gebben van stichting Oes Eig’n Kraantien volledig terecht in de bloemetjes gezet. De scheidend redactie-coördinator heeft de afgelopen jaren veel werk voor OEK verricht. (Foto: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juli 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel