.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit

Marion Staphorst en Lisanne Brink zijn al vanaf hun prille jeugd hechte vriendinnen. Veel doen de beide 16-jarige inwoners van Aalden samen. Dat gold ook voor de vierjarige VMBO-TL opleiding (voorheen MAVO) aan het Esdal College in Emmen, die Marion en Lisanne onlangs met prima cijferlijsten hebben afgerond.

Marion Staphorst en Lisanne Brink

Komend schooljaar kiezen ze echter wel voor een heel verschillende studierichting. Marion volgt aan het Deltion College in Zwolle de opleiding Internationaal Luchtvaartdienstverlener. Lisanne stapt niet in het vliegtuig, maar kiest voor handen aan het bed. Aan het Drenthe College in Emmen start ze na de zomervakantie met de opleiding verpleegkundige.

Lisanne over haar keuze: ‘Als klein meisje wilde ik al de verpleging in. Het lijkt me echt een fantastisch beroep. Je geeft zorg en liefde, maar je krijgt er ook zoveel voor terug.’ Haar toekomstdroom? ‘Ambulanceverpleegkundige. Heel avontuurlijk, want geen dag is hetzelfde. Vooral uitdagend, omdat je met allerlei omstandigheden wordt geconfronteerd waar snel en zorgvuldig handelen vereist is.’

Voor Marion ligt straks de wijde wereld open. Ze kiest voor de driejarige opleiding tot stewardess. ‘Ik heb er ongelofelijk veel zin. Reizen naar verre landen, kennismaken met andere culturen. Dat is iets waar ik nu al ontzettend naar uitkijk, maar voor het zover is wacht de komende drie jaar een pittig studieprogramma. Dat bovendien ook 2-talig is.’

Gezien de motivatie van de beide tieners ligt er een mooie basis voor de succesvolle vervolgopleidingen in Zwolle en Emmen. ‘We hopen dat we over een aantal jaren onze droombaan kunnen verwezenlijken. We gaan ons best doen!’

Bijschrift foto: Marion Staphorst (16) en Lisanne Brink (16) uit Aalden gaan op weg naar hun vervolgopleiding. Marion gaat als stewardess de wijde wereld in en Lisanne kiest voor een baan in de gezondheidszorg. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 augustus 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel