.

.

 

.

Glorieus ZBC 1 schrijft pracht stuk geschiedenis

ZBC is zondagmiddag kampioen van de 3e klasse D geworden. De ploeg van Jaap Scholing sleepte de titel binnen dankzij een 0-1 zege op Valthermond. Dat was door de honderden meegereisde fans volledig rood-wit gekleurd. Jesper Vaessen was met zijn winnende goal in de 22e minuut weer belangrijk voor ZBC.

De ploeg uit Zweeloo was vooraf al bijna zeker van de titel met drie punten voorsprong op nummer twee Actief. ZBC werd zo voor de 8e keer in het 89-jarig bestaan kampioen en speelt komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de 2e klasse.

 

Het duel kwam, doordat beide ploegen de kat uit de boom keken, moeizaam op gang. Een paar mooie acties van Jesper Vaessen, Ruud Jalving en Jelmer Drewes zorgden in de eerste helft echter wel voor voldoende levendigheid. Maar de spanning bij de ploeg van trainer-coach Jaap Scholing was voelbaar.

Het was in de 22e minuut uiteindelijk Jesper Vaessen die ZBC op voorsprong schoot (1-0). Arbiter Stoetman uit Smilde bestrafte de Valthermond-goalie omdat hij de bal langer dan zes seconden in bezit hield. De toegekende indirecte vrije schop werd door Jelmer Drewes in de muur geschoten en zijn maatje Vaessen was er als de kippen bij om de openingstreffer te scoren. Na het bevrijdende doelpunt strooiden Vaessen en Drewes nog verschillende malen met mooie passes waaruit echter, mede door een gebrek aan scherpte, geen treffer ontstond.

De thuisploeg kwam na rust sterk uit de startblokken, waarbij vooral de goed spelende Arjan Sloots een aantal keren gevaarlijk werd voor de goal van Giel Bakker. De ploegen hielden elkaar wat kansen betrof goed in evenwicht, maar alle keren stonden de beide keepers op de juiste plaats.

ZBC had de marge in de slotfase nog kunnen vergroten toen Peter Timmer van dichtbij over kopte. „Het was een moeizame overwinning. Maar het is heerlijk dat we nu kunnen genieten van het kampioensfeest”, zei de routenier uit Emmen, die als speler bij Valthermond onder leiding van Wim van der Heuvel fantastische successen boekte. Zondag deed Timmer dat in het rood-wit van ZBC. Samen met zijn teamgenoten en enkele honderden in rood-wit uitgedoste fans uit Zweeloo.

Het feest kreeg in Zweeloo een vervolg met een rondgang door de dorpen en aansluitend een receptie en kampioensinstuif in café-restaurant Hegen in Wezup. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel