.

.

 

.

Lennart Markenstein in actie voor verbetering onderwijs Malawi

Aaldenaar gaat begin 2011 actief meehelpen in ontwikkelingsland

Lennart Markenstein (21) uit Aalden is hard bezig om geld in te zamelen voor het ontwikkelingswerk dat hij van januari tot en met maart 2011 in Malawi gaat verrichten. Hiervoor is vanaf 29 mei een statiegeldactie van start gegaan in de supermarkt Coop Weggen in Aalden. De actie loopt tot januari 2011.

Met de opbrengst wil Lennart onder meer zorgen voor verbetering van onderwijsvoorzieningen in Malawi, zoals goede klaslokalen, lesmaterialen en sanitaire voorzieningen. De student van de Lerarenopleiding Basisonderwijs van Windesheim in Zwolle, maakt de reis via Edukans, een organisatie die het onderwijs in ontwikkelingslanden wil stimuleren. Malawi, gelegen in het Zuidelijk deel van Afrika, is het land met zo ongeveer het hoogste percentage uitvallers in het basisonderwijs: leerlingen die al vóór groep 5 de school verlaten. Meer dan de helft van de leerlingen komt niet verder. Een belangrijke oorzaak is de grote armoede in Malawi. De afgelopen jaren heeft het land veel misoogsten gekend. Een ander probleem is het tekort aan leerkrachten. De verhouding van aantal leerlingen per leerkracht is 1:84. Op het platteland, waar driekwart van de bevolking woont, is dat 1:200. Inwoners die het goede doel van Lennart willen steunen, kunnen naast het inleveren van statiegeldflessen ook een financiële bijdrage doneren. Dat kan rechtstreeks op bankrekening 11 21 46 120 t.n.v. L.P. Markenstein o.v.v. 'Education In Malawi'. Voor meer informatie L.P. Markenstein, 06 – 22 018 724. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

Bijschrift foto: Student Lennart Markenstein uit Aalden gaat actief meehelpen om de onderwijsvoorzieningen in Malawi te verbeteren.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel