.

.

 

.

Zweeloo wint Dorpenzeskamp

AALDEN - Zweeloo is maandagavond onder een dreigend wolkendek winnaar geworden van de traditionele dorpenzeskamp. Aalden werd tweede en Wezup legde beslag op de derde plaats. Het laatste spelonderdeel werd vanwege een naderende hoosbui van het programma geschrapt. De zeskamp vormt jaarlijks de opmaat voor de Zweelermarkt, die nog tot en met woensdagavond op de Brink van Oud-Aalden op het programma staat. Voordat het feestgedruis maandagavond echt van start kon gaan, traden deelnemers uit de zes dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo in de hof van de familie Frensen tegen elkaar in het strijdperk.

Een traditie die terugvoert naar het begin van de jaren zeventig. Sportiviteit en gemoedelijkheid viert hoogtij op de zeskamp, maar een gezonde rivaliteit is er wel degelijk. De 39e editie leverde als vanouds weer een aantal spectaculaire en hilarische momenten op. Allemaal spelactiviteiten naar een idee van het jaren '60- en '70 zo roemrijke tv-programma 'Spel Zonder Grenzen'. En nog steeds blijken deze vermakelijke spelonderdelen het goed te doen. Thema's als kracht, behendigheid en snelheid stonden centraal.

De Zweelermarkt is en blijft populair en kan zich bovendien al vele jaren verzekeren van het bezoek van ettelijke duizenden deelnemers van de Drentse Fiets 4daagse. Dit jaar is dat niet anders, want ook nu koersen er weer een aantal routes van dit populaire fietsevenement door het dorp. Dinsdag en woensdag zijn er optredens van verschillende dansgroepen en zangkoren. Voor de kinderen is er op de woensdagmiddag een exclusief kinderprogramma. De Zweelermarkt wordt woensdagavond, net als vorig jaar, afgesloten met een optreden van de band '30 Euro Live'. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel