Artikel
Sneeuw verpest schaatspret !

Het levert een prachtig plaatje op: een bevroren ijsvloer met sneeuw. De keerzijde van de medaille is echter dat de sneeuw ervoor zorgt dat schaatspret danig wordt verpest. Ook op de ijsbaan in Aalden heerst ondanks de matige tot strenge vorst voorlopig een serene rust en kan er allerminst geschaatst worden.

 

 

Volgens een woordvoerder van de ijsvereniging Wintervreugd in Aalden lag de Jan Mensingh-ijsbaan er aanvankelijk prima bij, maar heeft de sneeuwval van afgelopen week en dit weekend danig roet in het eten gegooid. 'De sneeuw zorgt voor een isolerende laag op het ijs. Hierdoor is de ijsgroei veel minder dan verwacht. Sterker nog : sneeuw isoleert zo erg dat het ijs nog nauwelijks aangroeit. De sneeuw zorgt voor een broei-effect, waardoor de bovenste ijslaag versmelt met de onderste sneeuwlaag. En dat is de funest voor de schaatsliefhebbers. Hoe tegenstrijdig het voor een ijsvereniging ook klinkt : we zullen eerst een stevige aanval van de dooi moeten krijgen. Pas daarna kunnen we weer werken aan een mooie ijsvloer', aldus de zegsman van de ijsvereniging.

Bijschrift foto: De ijsbaan van Wintervreugd aan de Marsstukken in Aalden ligt er verlaten bij. Door de hevige sneeuwval is schaatsen voorlopig onmogelijk. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto