.

.

.

SC Zweeloo naar late winst in eerste oefenduel tegen Valther Boys

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding weten te winnen. In eigen huis won de jonge ploeg van trainer Hans Pullen in de slotfase van een ook al jonge tegenstander: zondagvierdeklasser VV Valther Boys. Het werd woensdag 2-1 door doelpunten van Rick Hagenauw (voor de rust) en nieuweling Bertin Kiers, die in de slotfase het net vond. Tussendoor maakte de snelle Berry Tibbe gelijk voor de gehavende voetbalvereniging uit Valthe, die zondag nog met 3-2 won van competitiegenoot Gasselternijveen.

Het duel van woensdag betekende onder meer het debuut van Bertin Kiers (HZVV A1) en Marco van Veen (JVS A1), maar ook de rentree van Julian Manting en voormalig slapend lid Bert Jan Volders (na een ‘afwezigheid’ van twee seizoenen). De rentree van Manting, die langdurig geblesseerd was, bleek helaas van korte duur. Na een onfortuinlijke botsing in de zevende minuut werd de verdediger met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

De testcase tegen Valther Boys liet een behoorlijke eerste helft zien, maar na de rust bleek het verval - mede door de vermoeidheid - zichtbaar. Wel werden er voldoende kansen gecreëerd door SC Zweeloo, dat veertien spelers en twee keepers inzette. Na twee kansen voor Hagenauw bleek het raak in de 24e minuut. Na goed doorzetten van Rick Kiers over rechts gaf Rolf Drewes goed voor op de spits, die de score opende. Na een goede kans voor Drewes, die het doel maar net miste, was Valther Boys pas twee minuten voor rust kansrijk. Remko Koopman redde.

Na harde schoten van Tibbe en Volders (beide over) mocht Valther Boys-aanvoerder Yordy Vos aanleggen vanaf elf meter, want scheidsrechter Jan Hidding zag een strafschop. De ondertussen ingevallen Jaap Haan bleek een plaaggeest voor de Valther Boy, die de keeper dus op zijn weg vond. Bijna breidde SC Zweeloo de minimale voorsprong uit, want Roy van der Scheer ‘plukte’ een kopbal van de al snel ingebrachte Anne Hajes.

Amper vijf minuten later loste Haan na een hoekschop en het was uiteindelijk Tibbe die het laatste zetje gaf. Na een inzet van Vincent Kok (over) had Bertin Kiers het laatste woord. Hoewel hij ongedekt stond bij een hoekschop van Arno Stevens bleek zijn doeltreffende volley fraai en onzacht, 2-1.

SC Zweeloo – Valther Boys: 2-1 (1-0). 24. Rick Hagenauw 1-0, 80. Berry Tibbe 1-1, 85. Bertin Kiers 2-1. Scheidsrechter: Jan Hidding (Gees).

SC Zweeloo: Remko Koopman (46. Jaap Haan); Julian Manting (7. Anne Hajes), Ties van der A, Hans Lanting (60. Marco van Veen), Henri Popken; Rick Kiers, René Lanting (75. Rick Hagenauw), Vincent Kok, Arno Stevens; Rolf Drewes (46. Bertin Kiers), Rick Hagenauw (46. Bert Jan Volders).