Artikel
Voorstellen van nieuwe hoofdsponsor leidt tot geslaagde voetbaldag

ZWEELOO - Sportclub Zweeloo heeft medio augustus mooie reclame gemaakt voor de club en de nieuwe hoofdsponsor, Zwaagstra Sierbestrating BV. Op zaterdag 14 augustus werd het bedrijf - met vestigingen in Zweeloo, Hoogeveen en Balkbrug - onder de stralende zon voorgesteld aan onder meer de (spelende) leden, jeugdvoetballers, supporters, belangstellenden en ook de sportieve gasten van het Overijsselse SV Gramsbergen. Ook werd vlak voor de wedstrijd tussen SC Zweeloo 1 en SV Gramsbergen 1 het contract voor drie seizoenen ondertekend, maar dat was lang niet alles.

 De D-, C, B- en A-junioren van JVS (Jeugd Voetbal Sweel) startten de feestelijke dag met een pannatoernooi en de penaltybokaal. In de rust van SC Zweeloo 1 - SV Gramsbergen 1 werden de finales van de bokaal gespeeld. Tegelijkertijd lieten F- en E-pupillen ballonnen op. Wat zeker ook tot de verbeelding sprak was de spectaculaire landing van de parachutisten, die de vlaggen van de hoofdsponsor en SC Zweeloo plus het nieuwe shirt van de nieuwbakken derdeklasser bij zich droegen. Spreekstalmeester Jan Hooge zorgde voor de nodige begeleidende teksten en ook live interviews.

De oefenwedstrijden SC Zweeloo Dames 1 - SV Gramsbergen Dames 2 en SC Zweeloo 2 - SV Gramsbergen 2 behoorden ook tot het middagprogramma. De Drentse en Overijsselse dames waren aan elkaar gewaagd op het hoofdveld, maar uiteindelijk won de thuisclub van de vierdeklasser: 2-1. Ilse de Regt scoorde twee keer voor de dames uit Zweeloo. Op veld 2 bleek het - logischerwijze - een ongelijke strijd in de hitte van augustus. Het nog niet op elkaar ingespeelde SC Zweeloo 2 was niet opgewassen tegen het sterke tweede team van SV Gramsbergen. De reserve tweedeklasser (vorig seizoen nog actief in de reserve eerste klasse, red.) won met 6-0 van de reserve derdeklasser.

Hoofdaffiche van de middag was de oefenwedstrijd tussen SC Zweeloo 1 en vierdeklasser SV Gramsbergen 1, het team dat de afgelopen drie jaar nog speelde in de zaterdag derde klasse Oost. Het begin was duidelijk voor de Overijsselers die binnen tien minuten de score openden. In de vijftiende minuut sloeg SC Zweeloo 1 terug via Arno Stevens. De al snel ingevallen Kristian Elders tekende diep in de eerste helft voor de 2-1. Het vele publiek zag overigens een leuke wedstrijd met de nodige kansen.

Na de rust liep het minder goed bij SC Zweeloo, want binnen korte tijd scoorde SV Gramsbergen twee keer. Twintig minuten voor tijd werd het nog 4-2 voor de bezoekers. In de slotfase leek Rolf Drewes volgens de regels te scoren, maar dat feestje ging wegens vermeend buitenspel niet door. Wellicht had Elders een paar tellen daarvoor voor eigen succes moeten gaan? Al met al mocht het de pret niet drukken tijdens de drukbezochte dag, want de nog maar net van vakantie teruggekeerde Hendrikus Vugteveen plus de andere bandleden van Krap-An sloten op muzikale en gepaste wijze af.

SC Zweeloo - SV Gramsbergen: 2-4 (2-1). 8. 0-1, 15. Arno Stevens 1-1, 38. Kristian Elders 2-1, 66. 2-2, 68. 2-3, 71. 2-4. Scheidsrechter: Jan Hidding (Gees).

SC Zweeloo: Remko Koopman; Vincent Kok, Ties van der A, Hans Lanting, Rick Kiers; Thomas Wolting (67. Bert Jan Volders), René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens; Bertin Kiers (73. Rolf Drewes), Rick Hagenauw (17. Kristian Elders).

Foto’s: Marjan Koopman

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto