Artikel
Goede papieren voor SC Zweeloo na tweede bekerwinst in voorronde

VEENHUIZEN – Met nog één poulewedstrijd te gaan tijdens de voorronde van het bekertoernooi heeft Sportclub Zweeloo goede papieren voor het bereiken van de eerste knock-out ronde. Na de 2-0 winst (Bert Jan Volders en Anne Hajes scoorden zaterdag) op vijfdeklasser VAKO za. zegevierde het team van coach Hans Pullen ook bij vierdeklasser VV Veenhuizen. Het werd dinsdag 1-3 in het gevangenisdorp. Oude bekende Veenhuizen - de ploeg van trainer Sjoerd Rozema kan nog wel eens om de prijzen mee gaan doen in 4D - kwam vlak na de rust op voorsprong, maar SC Zweeloo toonde veerkracht op sportpark Achter de (gekortwiekte) Molen.Nog voor aanvang van de warming-up barstte een zware onweersbui los, maar tijdens de gedeeltelijke lichtwedstrijd op het goed bespeelbare tweede veld bleek het zelfs even zonnig en in elk geval droog. SC Zweeloo en Veenhuizen bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met nog een klein half uur te gaan keken de gasten echter wel tegen een minimale achterstand aan. Amper zestig seconden na het inbrengen van Bert Jan Volders stond het ineens weer gelijk. Anne Hajes vond Rolf Drewes en laatstgenoemde speler scoorde - op fraaie wijze en in de verre hoek - voor de eerste keer in Heren 1.

SC Zweeloo bleef ook daarna goed drukzetten op de ex-vijfdeklasser, die overigens na een blessuregeval in de slotfase verder moest met een tiental. Met nog twintig minuten op de klok pakte SC Zweeloo de voorsprong via Vincent Kok. De assist kwam van de voet van Drewes. Ook Wietse Vugteveen pakte daarna zijn minuten mee. In het restant zette het voetballend vaardige Veenhuizen aan, maar het was SC Zweeloo dat de eindstand bepaalde. Bertin Kiers bewaarde keurig het overzicht waarna Kok zijn tweede van de avond maakte, 1-3.

Op zaterdag 28 augustus sluit SC Zweeloo vanaf 14.30 uur de voorronde af met de (gemeentelijke) bekerderby in Dalerpeel bij vijfdeklasser NKVV. Bij winst of een gelijkspel is de club uit Zweeloo hoe dan ook winnaar van de poule.

Veenhuizen - SC Zweeloo: 1-3 (0-0). 52. Demos Maat 1-0, 64. Rolf Drewes 1-1, 69. en 87. Vincent Kok 1-2 en 1-3. Scheidsrechter: Smit (Haren).

SC Zweeloo: Jaap Haan; Julian Manting, Ties van der A, Henri Popken (63. Bert Jan Volders), Kristian Elders; Thomas Wolting (72. Wietse Vugteveen), René Lanting, Anne Hajes, Rolf Drewes; Vincent Kok, Bertin Kiers.

 

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto