Artikel
Frensenhoes Nieuws update nr.6

Beste mensen,

Even weer een berichtje van Het Frensenhoes. Het is al weer een tijdje geleden – op zaterdag 29 mei j.l. - dat we onze Open Dag / Hemmeltiedoetzending van RTV­Drenthe hadden.

Het was een succesvolle dag en we willen nogmaals een ieder hartelijk danken die aan deze dag en aan deze uitzending hun medewerking hebben verleend.Bij dit Frensenhoesbericht vindt u een collage van foto’s die op deze dag zijn gemaakt.

Als gevolg van deze uitzending zijn Hendrik Oldenhuizing, Jan Kiers Scheltens en Jan Vos opnieuw in de studio van RTV Drenthe geweest om meer te vertellen over hetgeen deze ochtend aan de orde is geweest.

 

We hebben een CD van deze uitzending gekregen. Mocht iemand deze willen beluisteren, laat het ons dan even weten.

Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2010

In samenwerking met de Historische Vereniging Zweeloo hebben we besloten om medewerking aan de – landelijke – Open Monumentendagen te verlenen. Het thema voor dit jaar is “De Smaak van de 19e Eeuw”. We nemen dit letterlijk en hebben de van
RTV Drenthe bekende kok, Roelof Kruithof, bereid gevonden om in Het Frensenhoes mee te werken aan een Pruverij. Hij heeft o.a. ouderwetse snert, er is stip-in-de-pan, proemenkreuze en nog wat meer historische gerechten (De smaak van de 19e eeuw....)

U bent allemaal van harte welkom! Het kost niets!

Op deze zaterdag organiseert Bakker Kuijer in Aalden een “Schiet en Sjoel” in de bakkerij, is de smederij van Lucas Masselink voor het publiek geopend, evenals de Zweeler-kerk en de Jantina Hellingmolen.

Er is op de genoemde locaties en bij het T.I.P. (Toeristisch Informatie Punt) in Zweeloo, gratis een fietsroute verkrijgbaar die langs al deze – en andere – bezienswaardigheden gaat.

Ook is er in de Zweeler-kerk en in Het Frensenhoes een boekje te koop – 2,00 euro per exemplaar – van de gezamenlijke Historische Verenigingen in de Gemeente Coevorden waarin, in het Drents, de recepten van een 20-tal bijzondere gerechten staat.
De oplage is beperkt.

Het Frensenwoonhoes

Door een ‘koppeltie’ vrijwilligers wordt er druk gewerkt om Het Frensenhoes tip-top in orde te maken. Mocht u zin hebben om ook eens een middag, avond, dag mee te helpen dan kunt u zich natuurlijk altijd aanmelden. Bert Wubs is bijna dagelijks in Het Frensenhoes te vinden, loop eens binnen.

Telefonisch contact leggen kan natuurlijk ook en we zijn via – de nieuwe website – www.frensenhoes.nl bereikbaar.

Graag willen we – voor de winter – nog de buitenboel in de verf hebben! Graag wat hulp hierbij!
We zijn blij met ieders hulp!

 

Zoals gezegd, onze website is in de lucht. De opzet is momenteel nog wat summier maar dat gaat veranderen.
Mocht u de mogelijkheid hebben om aan uw of de website van uw vereniging een link toe te voegen dan zijn we hier vanzelfsprekend blij mee.

Het Frensenhoes in het Dagblad v/h Noorden

Er heeft op zaterdag 14 augustus j.l. een artikel over Het Frensenhoes in het Dagblad v/h Noorden gestaan. Het artikel is bijgevoegd.
Voor vragen, inlichtingen, ideeën of om door te geven dat u wilt helpen of spullen
beschikbaar hebt, kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen:

Ad Renting

 

 

Ton de Rooij

Henk Huisjes

 

~ (0591)

371

683

~ (0591) 372 162

~ (0591)

371

676

Bert Wubs

 

 

Madeleine Beaumont

Aaltje Bos

 

 

~ (0524)

525

156

~ (0591) 372 822

~ (0591)

372

071

of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

(Onze ‘oude’ emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. wordt door ons nog wel in de gaten gehouden hoor, maar we zullen voornamelijk het emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. gebruiken.)

Tot zover dit Frensenhoesbericht nr. 6.

Is er iemand in uw vrienden-, familie- en/of kennissenkring die ook op de hoogte gehouden wil worden van “Het Frensenhoes”, laat het ons weten!

We hopen dat veel mensen op de Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2010 naar Het Frensenhoes zullen komen om te proeven, te kijken naar de

houtzagerij, de timmerwerkplaats en de vorderingen in Het Frensen-Woon-Hoes!

U BENT VAN HARTE WELKOM!

Wilt u een morgen, middag, dag meewerken in Het Frensenhoes?

GRAAG; WE ZIJN ER BLIJ MEE!


Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>Bijlage Frensenhoesberichr nr 6 dvhn 2010 08 14 frensenhoes.pdf</code>Artikel DvhN
 

Zoeken in de site

Willekeurige foto