.

.

 

.

Themabijeenkomst Van het gas af!

Hoe dan? Met een Energie Neutraal Wonen plan! Mijn naam is Anita Speelman van de stichting Energietransitie van A tot Z. Als onafhankelijk energie-adviseur kom ik al jaren bij mensen over de vloer. Mijn eerste vraag is altijd: ‘Wat is de aanleiding voor jou om dit energieadvies aan te vragen?’

De laatste jaren krijg ik steeds vaker als antwoord: ‘We willen van het gas af. Hoe moeten we dat doen?’

Uit eigen ervaring weet ik dat je woning afsluiten van het gas met een zo laag mogelijke energierekening een uitdaging is, het vergt een andere manier van denken. We wonen zelf sinds 2015 100% energie-neutraal zonder gasaansluiting. Dat was een bewuste keuze, want ik wilde géén energierekening meer. Immers, te veel betalen voor energie is echt niet nodig!

Om woningeigenaren een antwoord te kunnen geven waar te beginnen heb ik een stappenplan  ontwik-keld, de zgn. Routekaart naar energieneutraal wonen. Volg je de routekaart, dan ga je nooit zomaar op reis. Je begint met het maken van een Energie Neutraal Wonen plan, waarin alle stappen van begin tot eind volledig in kaart zijn gebracht. Wij zorgen voor de reisgids om je te ondersteunen bij het maken van keuzes om de isolatie, de installatie en het energiegedrag van de bewoners te verbeteren en gebruik te maken van subsidies en financiële regelingen.

Het maakt niet uit hoe ver je bent, of je een goed of een slecht geïsoleerd huis hebt, of je een groot of een klein budget hebt, bij de stichting Energietransitie van A tot Z kun je altijd beginnen met het volgen van de route naar energieneutraal wonen.

Dus, wil je een lagere energierekening èn misschien wel van het gas af, maar weet je niet waar te begin-nen? Kom dan naar onderstaande bijeenkomst en ga op weg!

Themabijeenkomst Van het gas af! Hoe dan? Met een Energie Neutraal Wonen plan!

Maandagavond 2 maart 2020 in de Aeldermeent, 19:30 uur inloop + koffie, aanvang 20:00 uur.

Deelname is gratis. Bij voorkeur opgeven via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 februari 2020

 

 

 

 

                                                                                                                                                                              

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel