.

.

 

.

AED geplaatst aan buitenzijde Coop Weggen Aalden

Coop spaart samen met haar klanten voor AED’s, omdat er in nog lang niet alle woonwijken in Nederland voldoende beschikbaar zijn. Op 6 maart plaatste Coop Weggen een AED aan de buitenzijde van haar supermarkt in Aalden.

Coop werkt al jaren samen met het Rode Kruis. Met haar klanten zamelt de coöperatieve supermarktorganisatie via verschillende acties geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Hiermee worden projecten gefinancierd om de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun statiegeld doneren aan het Coop Rode Kruis Fonds. Coop verdubbelt de opbrengst.

Gezienus Weggen is uitermate content met de belangrijke aanwinst: “Wij zijn trots op deze AED voor de buurt, waarvoor we samen met onze klanten gespaard hebben. Samen maken we het verschil voor een leefbare buurt. Ook in noodgevallen; een AED verhoogt de overlevingskans bij een hartstilstand met maar liefst vijftig procent.”

Coop Weggen vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. “We vinden dan ook dat er  zoveel mogelijk AED’s zichtbaar en beschikbaar moeten zijn. Hiermee kunnen we levens redden.”

Omdat de AED aan de buitenzijde van de supermarkt is geplaatst, is deze dag en nacht bereikbaar voor buurtbewoners. Het doel van Coop is dat er uiteindelijk een AED hangt aan of in de directe omgeving van alle 315 Coop-winkels. Voor meer informatie: www.coop.nl/rodekruis.

Foto: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 maart 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel