Artikel
Theater Hofpoort

FILM Santa Buddies. Film in de kerstvakantie voor jong en oud. En TipPo en Jolpo zijn aanwezig voor een gratis glitter-tattoo. En natuurlijk is er na afloop een glaasje limonade! Puppy Paws, het zoontje van Santa Paws, is de Noordpool nogal zat en gaat op zoek naar andere hondjes, zodat hij kan leren om normaal te zijn. Maar dan begint de magische kerstijspegel te smelten en mensen vergeten langzaam maar zeker de echte gedachte rondom deze feestdagen. Het is nu aan Puppy Paws en zijn nieuwe vriendjes om kerst te redden. Zondag 29 december 2019. Aanvang 15.00 uur Toegangskaart € 7,50 / € 6,00 65+

Bron: Theater Hofpoort Coevorden, geplaatst 14 december 2019

 

Arctic Tale
Een ijskoude documentairefilm van National Geographic voor het hele gezin. Arctic Tale is het avontuur van Nanu, het ijsbeerjong en Seela de walruspup. We volgen de twee jonge dieren op hun opwindende reis naar volwassenheid, waarbij de moeders een grote rol spelen. Hun natuurlijke instincten en de begeleiding van hun moeders zijn essentieel in het gevecht om te overleven onder de barre omstandigheden op het topje van de wereld: De Arctic. Een strijd die met het jaar moeilijker wordt, omdat hun natuurlijke habitat langzaam onder hen wegsmelt… Donderdag 2 januari 2020 Aanvang 15.00 uur Toegangskaart € 7,50 / € 6,00 65+

Bron: Theater Hofpoort Coevorden, geplaatst 14 december 2019

 

THEATER Het IJzerkoekenoproer van Coevorden
‘Het ijzerkoekenoproer van Coevorden’ door Maters & Roberti: Theatergroep WIJ speelt op 21 december twee voorstellingen in Theater Hofpoort over ‘Het ijzerkoekenoproer van Coevorden’.
Deze voorstelling, gemaakt door en onder regie van Maters & Roberti, is gebaseerd op de historische feiten rondom het ijzerkoekenoproer en wordt hét kerstverhaal van Coevorden. Op een muzikale en eigentijdse wijze wordt het verhaal van het oproer gecombineerd met actuele kwesties die zich in 2019 hebben afgespeeld. Oud en nieuw komen in het verhaal letterlijk en figuurlijk samen.
Het verhaal van het ijzerkoekenoproer gaat over de volksopstand die ontstond naar aanleiding van het verbod op de rondgang met de ijzerkoeken. Dit verbod, dat op 22 december 1770 werd uitgevaardigd door de lokale bestuurders, bracht onrust bij de bevolking. Om oproer tegen te gaan werd een protestbijeenkomst verboden. Echter, dit verergerde alleen maar de zaken. De Coevordenaren kwamen op 29 december in opstand bij het raadhuis van Coevorden, aangevoerd door ijzerkoekbaksters. Bij dit raadhuis besloot de magistraat onder grote druk uiteindelijk om het verbod op de rondgang met de ijzerkoeken in te trekken.
Zaterdag 21 december 2019 Aanvang 17.00 uur EN 20.15 uur Toegangskaart € 7,50

Bron: Theater Hofpoort Coevorden, geplaatst 14 december 2019

De voorstelling is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort, Maters & Roberti en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Coevorden, Provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Centrummanagement Coevorden en OnsCoevorden.


Kerst Sing-A-Long
Zondag 22 december is het de Dag van de Binnenstad, met ditmaal als titel ‘Kerst in de Binnenstad’. Zo is er op de Weeshuisweide van alles te doen in samenwerking met Theater Hofpoort. Wat dacht u van een gezellig meezing concert met K&M. Bovendien zal popkoor Sing & Swing de Sing-A-Long muzikaal ondersteunen.

De Sing-A-Long start om 15.30 uur. Daarna zijn er vanaf 16.00 uur optredens van Mark Bouwers & Nick Arends, Hannah Mae en Tony Neef. Om 17.30 is de grande finale met het bekende kerstnummer: “Do they know it’s Christmas Time”.
Zondag 22 december 2019 Aanvang 15.30 uur Locatie Weeshuisweide Toegang gratis
Tijdens de Sing-A-Long zorgt de horeca van Coevorden voor een lekker hapje en drankje.


GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN Van vrijdag 20 december 2019 t/m maandag 6 januari 2020 is Theater Hofpoort gesloten i.v.m. de feestdagen. Vanaf dinsdag 7 januari 2020 staan wij weer voor u klaar.

Kaarten Toegangskaarten voor de film- en theatervoorstelling(en) zijn online te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, dan kunt u die ook direct aan de theaterkassa kopen. De theater- en filmkassa is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto