Artikel
Een weekend boordevol activiteiten in Coevorden

In het weekend van 21 en 22 december 2020 bruist het van de activiteiten in het centrum van Coevorden. Het IJzerkoekenoproer van Coevorden en Dickens Festijn Coevorden staan op het programma.

Zaterdag is er weer het ijzerkoekenoproer van Coevorden.

De publiekelijke optocht met theater op locatie is dit jaar groter van opzet. De opening vindt om 13.00 uur plaats bij het Kasteel van Coevorden. Daar kan men genieten van nieuwerwetse en gebakken ijzerkoeken en knieperties, oliebollen en verschillende drankjes. Er is muziek en een verrassend optreden van onze burgemeester Bert Bouwmeester. De optocht start om 13.45 uur en zal een uur duren. Tijdens de route zijn er diverse optredens van koren, dansgroepen, en verrassende acts.

De derde editie van het Dickens Festijn Coevorden vindt plaats op zondag 22 december aanstaande. 

Foto: Francy Vos

Het historische centrum van Coevorden is deze zondag het toneel van zwervers, landlopers, deftige dames, wasvrouwen, Scrooge en nog veel meer. Ruim 75 vrijwilligers kruipen in de huid van inwoners uit de tijd van Charles Dickens. Op verschillende podia brengen koren hun zangkunsten ten gehore, ook de draaiorgelman draait zijn deuntje mee. In de winkelstraten is een kerstmarkt met zo'n 50 kramen, kinderen kunnen met de kerstman op de foto en pannenkoekjes bakken rond de kerstboom en er rijd een heuse arrenslee met Friese paarden door het centrum.

Ondernemers openen hun deuren tijdens de Koopzondag. 

Het evenement is gratis toegankelijk en duurt van 13:00 tot 17:00 uur. 

Op dezelfde middag is er  “Kerst in de Binnenstad” op de Weeshuisweide. De gemeente presenteert informatie over ontwikkelingen in de binnenstad en er is een meet & greet met Maya de Bij.” Hoogtepunt is een Sing-a-Long en meezing concert met K&M. Bovendien doet popkoor Sing & Swing mee.

De Sing-a-Long start om 15.30. Daarna zijn er vanaf 16.00 uur optredens van Mark Bouwers & Nick Arends, Hannah Mae en Tony Neef. Met om 17.30 de finale met het nummer: "Do they know it's Christmas Time".

Geplaatst 14 december 2019

 

 

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto