Artikel
Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje van kandidaten voor de verkiezing van Sportorganisatie 2019.

De afgelopen jaren zijn de sportverkiezingen van de gemeente Coevorden zeer succesvol verlopen. Vele sporters, vrijwilligers en verenigingen hebben een podium gekregen wat ze verdienen. Onder grote publieke belangstelling werden de winnaars bekendgemaakt. De verkiezingen worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door Jansen Event-Sportmanagement. 

Sportman: Richard Prakken
Richard Prakken heeft al bij meerdere Ironmans 70.3 (halve triatlon) aan de start gestaan. De Ironman 70.3 is een krachtproef over 1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en afsluitend een halve marathon (21,1km) lopen. Richard nam onder andere deel aan de Ironmans 70.3 in Luxemburg en Italië. Tijdens deze wedstrijden werd hij 6e en 5e in zijn leeftijdscategorie. Dankzij deze prestaties heeft de topatleet een zilveren AWA-status bereikt. Naast deze prestaties werd Richard in het afgelopen jaar 5e tijdens het NK Wintertriatlon in Enschede.  In de categorie sportman / sportvrouw 2019 zijn ook Lieke Nooijen (wielrennen) en Ipek Karakoc (karate) genomineerd.

Na zijn mooie prestatie op de tien kilometer tijdens de 14e editie van de Aalden krijgt Richard Prakken de felicitaties van wethouder Jeroen Huizing Rondomme. (Foto: Monique Jonkman-Koolen).

Sportorganisatie: Trimclub Zweeloo
Trimclub Zweeloo vierde in september het 50-jarig jubileum. Al liefst een halve eeuw lang komt vrijwel elke zaterdagmorgen - weer of geen weer -  een vaste kern van meer dan twintig leden in de kleedkamer van de sportzaal bij het AZC in Aalden bijeen. Het gaat om meer dan alleen “goed voor mijn conditie” en “gezond oud worden door goed te bewegen”. Het is ook vooral de gezelligheid en de vriendschap die er bij de trimclub toe doet.

Op initiatief van de Trimvrinden werd in 1970 in het bos aan de Gelpenberg in Aalden een trimbaan gerealiseerd. De trimbaan kreeg na een forse opknapbeurt in 1979 de naam Jaap Prakkenbaan, genoemd naar de eerste voorzitter. Momenteel telt de trimclub in Aalden 29 leden in de leeftijd tussen 50 en 70 jaar. Naast de Trimclub Zweeloo zijn ook de  vrijwilligers van Bosbad Noord-Sleen en Atletics Champs Coevorden genomineerd in de categorie Sportorganisatie. Stemmen kan online via www.janseneventsportmanagement.nl 

De winnaars worden vrijdag 7 februari in Theater Hofpoort in Coevorden bekendgemaakt.

Bij de Trimclub Zweeloo gaat het om meer dan alleen “goed voor mijn conditie". Het is ook vooral ook de gezelligheid en de vriendschap die er toe doet. (Archieffoto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 januari 2020

 

 

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto