Artikel
57ste expositie Het Zweeler Palet afgelopen vrijdag geopend
Prachtige serene expositie met zeer verfijnd werk kunstenaars Monique Berger en Joke Holwarda. Afgelopen vrijdagavond werd de 57e expositie van het Het Zweeler Palet geopend. Dit keer zijn in de kerk van Zweeloo droge naald etsen en tekeningen te zien van kunstenaar Monique Berger en kleine objecten en sieraden van edelsmid en beeldend kunstenaar Joke Holwarda.

Monique Berger, geboren in Papendrecht, woont sinds vorig jaar in Aalden. Monique heeft de grafische school in Utrecht met goed gevolg afgerond en is daarna naar de Rietveld  Academie in Amsterdam gegaan. In 1987 is Monique begonnen met het maken van olieverfschilderijen en litho’s. Later is zij overgestapt op het maken van gemengde techniek tekeningen, droge naald etsen en mono prints.

Joke Holwarda werkt graag met edele metalen waarbij zij een uitstapje naar andere materialen niet uit de weg gaat. Het is een uitdaging voor haar om kleine sieraden of objecten om te zetten in ruimtelijk werk. Het lijnenspel en de verhoudingen moeten in balans blijven. Joke probeert het werk zo minimalistisch mogelijk in de omgeving op te laten gaan. Zo laat ze zich ter plekke graag inspireren en probeert de beeldend kunstenaar en edelsmid uit Aalden aan de hand daarvan het totaal plaatje samen te voegen. Sinds 2000 heeft Joke haar eigen atelier annex kunstwerken aan de Koemarsendrfit in Aalden. Daar kun je haar ook aan het werk zien.

De 57e expositie van Het Zweeler Palet in het kerkje van Zweeloo is nog tot en met 1 maart a.s. te bezichtigen. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Joke Holwarda (links) en Monique Berger staan naast hun eigen werk. Speciaal voor deze expositie heeft Joke het kerkje van Zweeloo in brons gemaakt, die draaiend op een console tevens geprojecteerd wordt op de muur erachter. Verder zijn er miniatuur objecten met een verhaal en enkele sieraden van de hand van de beeldend kunstenaar uit Aalden. Monique Berger toont op de expositie droge naald etsen en tekeningen. Het is een prachtige serene expositie geworden met zeer verfijnd werk van beide kunstenaars.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 februari 2020

 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto