Artikel
Theater Hofpoort

Toneelgroep Het Volk – De bezoeking.  In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal.

Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, verpleegkundigen en het schoonmaakpersoneel een hel. Daarentegen hebben de heren een rotsvast vertrouwen in de ‘witte jas’; hun bewondering voor artsen grenst aan het ridicule.
In ‘De bezoeking’ komen de dochters van beide mannen gedurende zeven dagen langs met schoon ondergoed en pyjama’s, een zoute haring of een gehaktbal. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar houden verrassend goed stand tegenover hun veeleisende papa’s. Dat levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op in handen van Toneelgroep Het Volk, specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen. ‘De bezoeking’ is de laatste reizende voorstelling van Toneelgroep Het Volk, mis het dus niet!

Bron: Theater Hofpoort Coevorden

Vrijdag 28 februari 2020 Aanvang 20.15 uur Toegangskaart 20,00 euro inclusief een consumptie

 

Erik Krikke & 7even Bridges – Operatie geslaagd. met ’s middags signeersessie bij The Readshop
Erik Krikke werd in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO-ziekenhuis. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken groot en werd er PTSS vastgesteld bij Erik.

Bron: Theater Hofpoort Coevorden
‘Operatie geslaagd’ beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt. Erik ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots is afgenomen en zijn zelfbeeld afbrokkelde. En met diezelfde openhartigheid staat hij nu in het theater.

Bron: Theater Hofpoort Coevorden
Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in Nederland veel stof deed opwaaien.

Signeersessie Erik Krikke Zaterdag 29 februari a.s. zal Erik van 15.00 tot 16.00 uur een boekpresentatie en signeersessie bij The Readshop Coevorden in de Friesestraat verzorgen. Toegang is gratis, wees welkom! #75jaarvrijheid #verbondeninvrijheid

Zaterdag 29 februari 2020 Aanvang 20.15 uur Toegangskaart 12,50 euro


Kasteelsessie Thijs van Leer & Menno Gootjes. Hij speelde een jaar bij Ramses Shaffy, richtte vervolgens het Trio Thijs van Leer op, dat weer werd omgedoopt tot het legendarische Focus.Met Rogier van Otterloo nam hij begin jaren zeventig de eerste van zijn ‘Introspection’-albums op, die drie miljoen keer werden verkocht.
Focus-gitarist Menno Gootjes begeleidt Thijs van Leer tijdens dit muzikaal samenzijn, met Thijs’ levensverhaal als rode draad.

Bron: Theater Hofpoort Coevorden

Zondag 1 maart 2020 Aanvang 15.00 uur Toegangskaart 19,50 euro


Kaarten: Toegangskaarten voor de film- en theatervoorstelling(en) zijn online te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, dan kunt u die ook direct aan de theaterkassa kopen. De theater- en filmkassa is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto