Artikel
Margot Grobbe, Zweeler zaken

Wie:                                       Margot Grobbe

Waar:                                    Woonachtig in Meppen

Waarom dit stukje:              Enthousiast over de Fancy Fair van 25 september

 

Margot woont, met man Henk, zonen Wouter en Reinier en dochter Michelle, sinds vele jaren in Meppen. Niet geboren, maar zeker wél getogen.

In een gesprek met Margot komen vele zaken aan de orde, waarover zij enthousiast is. We spreken over haar gezin, het wonen in Meppen, haar vrijwillige inzet op school en haar bezigheden voor de kerk, zingen en muziek, haar tuin en de dieren………

 

 

Voor deze Zweeler Zaken beperken we ons tot één activiteit, en wel tot de Fancy Fair, die zaterdag 25 september van 11.00 tot 15.00 uur gehouden wordt in en rond De Drieklank, aan de Kerkstraat in Aalden. Margot is van het begin af aan betrokken geweest bij de organisatie.

Doel van een Fancy Fair is het bijeenbrengen van geld. Maar dat niet alleen. Het is een gebeuren waar bij organisatie en uitvoering vele mensen betrokken zijn, wat een samenbindend effect heeft. Men maakt elkaar enthousiast. En hoopt dat dat enthousiasme een uitstralend en uitnodigend effect zal hebben.

De Fancy Fair bevat vele onderdelen, zoals elders in dit Kraantien te lezen is (zie advertentie en ZEEF).

Veel ‘fancy’ (creatieve, vrolijke) onderdelen.

En ook ‘fair’, eerlijk, in die zin dat de opbrengst niet alleen voor de eigen kas is, maar dat er gedeeld wordt. Men heeft gekozen voor Adjoa, de in Aalden welbekende stichting die Ghanese jongeren die in een kindertehuis opgroeiden, een steuntje in de rug biedt, als ze op eigen benen gaan staan.

“De organisatie van de Fancy Fair staat goed in de steigers,” aldus Margot, “maar er is nog heel wat werk te verzetten voordat we zaterdag het startsein kunnen geven. Zo moet er heel wat ‘rommel’ (het woord dekt de lading bij lange na niet; er zijn mooie dingen ingeleverd) naar het terrein bij De Drieklank worden vervoerd. De bloemstukken worden gemaakt. De tafeltennistafel wordt opgehaald. De “riesebessems” worden gemaakt (ideale bezems voor de komende tijd van de vallende bladeren). De kniepertiesijzers zullen sissen. Het springkussen wordt opgeblazen. Het pannenkoekbeslag wordt geklutst. Kortom, heel wat mensen, jong en oud, zijn bezig en zullen die zaterdag bezig zijn.”

Tijdens de Fancy Fairzal er live muziek te horen zijn, en zo komt ook nog één van Margot’s andere hobbies van pas: zij zal spelen op haar dwarsfluit en ook piano en accordeons zullen zich laten horen.

Wie ook iets wil vertellen: meld het de redactie-coördinator, Jan Brinks, bij voorkeur via mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of via telefoon (bij de redactie bekend).

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto