Artikel
Theater Hofpoort

FILM De Dirigent. Biografische film over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië.

In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Philharmonic Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Bron: Theater Hofpoort Coevorden

Donderdag 12 maart 2020 Aanvang 15.00 uur / 20.00 uur Toegangskaart normaal 7,50 euro / 65+ 6,00 euro


THEATER - nieuwe datum ’t Aol Volk – Neimoodse Scharrelderij
In dit blijspel maken we kennis met Joop Slagter, hij is al jaren weduwnaar en heeft zijn werkloze zoon Rinus nog thuis wonen. Omdat er geen zicht is op een baan besluit Rinus voor zichzelf te beginnen en een datingbureau te starten. De eerste klanten zijn al snel gevonden in de persoon van Dirkie, de huishoudster en Harm, de vrijgezelle buurman. Maar ook tante Gees ziet grote kansen om haar twee ongetrouwde kinderen aan een partner te helpen. Alles dreigt echter uit de hand te lopen, zeker als er ook nog een deurwaarder over de vloer komt om achterstallige huur te innen…

Bron: Theater Hofpoort Coevorden
Wegens omstandigheden heeft het gezelschap de voorstelling op vrijdag 7 februari jl moeten annuleren. Maar gelukkig is er een nieuwe datum gevonden en zal op vrijdag 13 maart a.s. de voorstelling alsnog in Theater Hofpoort worden gespeeld. Bezoekers zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de nieuwe datum. Indien er kaarten beschikbaar komen, zullen deze via www.theaterhofpoort.nl of bij The Readshop in Coevorden gekocht kunnen worden.

Vrijdag 13 maart 2020 Aanvang 20.15 uur Toegangskaart 17,00 / 65+ 14,50 euro inclusief een consumptie


THEATER Ocobar – Holland-Amerika-Lijn
Naast het vervoeren van landverhuizers zorgde de HollandAmerika Lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de VS bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland. Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweegbracht.
Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Mouth & MacNeal niet naar Amerika nadat ze daar een hit scoorden? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda? Met songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams. All aboard!

Bron: Theater Hofpoort Coevorden, Cok van Vuuren
Zaterdag 14 maart 2020 Aanvang 20.15 uur Toegangskaart 20,00 euro + een consumptie

Kaarten: Toegangskaarten voor de film- en theatervoorstelling(en) zijn online te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, dan kunt u die ook direct aan de theaterkassa kopen. De theater- en filmkassa is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Geplaatst 5 maart 2020
 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto