Artikel
Schilder- en Tekenwedstrijd Klassieke Academie 2020

‘De lente overwint!’ Wat is er nou mooier om te schilderen en te tekenen tijdens deze periode, waarin veel mensen noodgedwongen thuis moeten blijven? Om zowel de amateurschilders als kunstenaars te stimuleren de schilderskwast ter hand te nemen, organiseert de Klassieke Academie voor Beeldende kunst een speciale Schilder- en Tekenwedstrijd ‘De lente overwint!’.

Iedereen, autodidact of professional mag meedoen met één of beide categorieën, zolang je werk maar aansluit bij het thema. Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Hieronder lees je meer informatie over de thema’s en de deelnemersvoorwaarden. Aanmelden kan tot vrijdag 12 juni via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Kijk ook op: https://klassiekeacademie.nl/2020/04/11/de-lente-overwint/
Aangezien we een opleiding voor professionele schilderkunst zijn, zouden we normaal gesproken jullie inzendingen het liefst in het ‘echt’ beoordelen. Echter, gezien de huidige coronacrisis is dit niet mogelijk en worden de werken alleen digitaal beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit een aantal docenten van de Klassieke Academie dit zijn: Anuschka de Smidt, Rein Pol, Piet Sebens, Keimpe van der Kooi en Henk Helmantel.Lees goed de voorwaarden (zie onderaan): onvolledige inzendingen worden niet beoordeeld.

Categorie schilderen heeft als thema ‘Lente’
Het voorjaar komt eraan! Een groen landschap, een bloeiende magnolia of een portret van een zonnend persoon, alles mag, zolang het werk de lente verbeeldt. Maak een prachtig schilderij in olie-, acryl- of aquarelverf. Je kiest zelf welke schildertechniek je gebruikt.

Thema categorie tekenen ‘Godin Nikè’
In het logo van de Klassieke Academie is een afbeelding van de Griekse godin Nikè opgenomen. Maar wist je dat er van deze godin vooral beeldhouwwerken zijn gemaakt en bijna geen schilderijen of tekeningen? Daarom zou het leuk zijn als er meer tekeningen worden gemaakt van Nikè, godin van de overwinning en welslagen. Ook hier geldt, je mag je eigen tekentechniek kiezen. Denk aan potlood, grafiet, houtskool en pastel.

Je hebt je aangemeld en dan?
Je kan je aanmelden tot 12 juni 2020. Op 19 juni worden de 25 genomineerde kunstwerken per categorie bekend gemaakt. De in totaal 50 kunstwerken worden geplaatst op de website van de Klassieke Academie tot en met december 2020. Op 26 juni worden de eerste, tweede en derde prijswinnaars per categorie bekend gemaakt.

Behalve eeuwige roem kan je de volgende prijzen winnen:

Categorie schilderen

1e prijs: een cursus van de Klassieke Academie, te volgen in het schooljaar 2020-2021

2e prijs: een verrassingspakket met schildersspullen t.w.v. 75,- euro. Gesponsord door Van Beek Art Supplies Groningen.

3e prijs: een boekenbon t.w.v. 50,- euro

Categorie tekenen

1e prijs: een cursus van de Klassieke Academie, te volgen in het schooljaar 2020-2021

2e prijs: een verrassingspakket met tekenspullen t.w.v. 75,- euro. Gesponsord door Van Beek Art Supplies Groningen.

3e prijs: een boekenbon t.w.v. 50,- euro


Deelnemersvoorwaarden

Geplaatst 14 april 2020

 

 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto