Artikel
Leven in de brouwerij: Het Arsenaal in Coevorden

In Het Arsenaal aan de Haven 4 in Coevorden komt weer leven in de brouwerij. De verschillende instellingen in dit monumentale pand openen weer de deuren. ‘’We zijn dolblij dat we weer mogen beginnen en ontvangen iedereen met veel plezier in Het Arsenaal’’. 

De bibliotheek is momenteel al open volgens reguliere openingstijden. Vanaf 2 juni zijn ook Stedelijk Museum Coevorden en Tourist Info geopend. De Historische Vereniging is alleen op afspraak geopend. U kunt contact opnemen met de Historische Vereniging via www.historischcoevorden.nl

Er worden aangepaste openingstijden gehanteerd door de verschillende Arsenaalinstellingen. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen. We reguleren het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het Arsenaal aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. Daarnaast zijn de instellingen verplicht om bezoekers te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis.

Aangepaste openingstijden:

 

Tourist Info

Bibliotheek

Stedelijk Museum

Maandag

13:00-17:00

10:00-17:00

Gesloten

Dinsdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Woensdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Donderdag

13:00-17:00

13:00-20:00

13:00-17:00

Vrijdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Zaterdag

13:00-17:00

10:00-15:00

13:00-17:00

Zondag

Gesloten

Gesloten

12:00-17:00

 

In het kort. Wat zijn de belangrijkste veranderingen per instelling? 

Het museum
Bezoekers kunnen vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum. Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Let op! Neem wél uw museumkaart / vriendenpas mee naar het museum. De online reserveringen lopen via een tijdslot en er mogen maximaal 15 bezoekers tegelijkertijd in het museum zijn. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het Tuighuis’’ is verlengd tot en met 13 september 2020. Voor meer informatie en de speciale bezoekersvoorwaarden (i.v.m. corona) check: www.museumcoevorden.nl  (op de website van het museum is een speciale pagina met veel gestelde vragen te vinden). Of mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De bibliotheek
De bibliotheek is open op de momenten dat er personeel aanwezig is. Gebruik maken van selfservice buiten openingstijden is niet mogelijk. Er is een speciale looproute uitgezet en hygiënemaatregelen zijn volgens protocol getroffen. Op dit moment kan er geen gebruik gemaakt worden van computers, van de kopieerservice en worden er geen activiteiten georganiseerd voor groepen zoals het nieuwscafé, computercursussen en BoekStart. In de eerste week van juni gaat ook onze Bibliotheek in Sleen open volgens aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekcoevorden.nl en www.bibliotheeksleen.nl.

Magisch Drenthe

Tourist Info Coevorden heeft aangepaste openingstijden (zie bovenstaand schema). De veiligheid van de medewerkers en bezoekers staat voorop, daarom zijn er maatregelen genomen. Zo zijn er schermen geplaatst in de winkel en zijn er plekken waar desinfecterende zeep wordt uitgegeven. Betaal zoveel mogelijk met pin. Voor meer informatie check: www.magischdrenthe.nl of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De medewerkers van Magisch Drenthe zijn ontzettend blij dat ze weer mensen mogen ontvangen, u bent van harte welkom!

Foto: Interieur Het Arsenaal (1e verdieping)

Geplaatst 2 juni 2020

 

 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto