.

.

 

.

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt het na bijna 25 jaar welletjes.

Ergens begin jaren negentig een middagje biljarten en al snel werd er ook een kaartje gelegd. In die periode was de jager na afloop van zijn loopronde niet meer welkom bij de plaatselijke kroeg. Dus voor de Aalder jagers werd een ander onderkomen gemaakt.

De Aelder Hooghe school hield op te bestaan, daar was een wat grotere tafel en een bank te koop. Mooi meubilair om dienst te doen in de nieuw gemaakte jachthut.

De vier gepensioneerden staken de koppen bij elkaar, na overleg werd al snel duidelijk dat deze ruimte ook wel geschikt was als nieuwe locatie voor hun kaartmiddag en daarmee was dan het ontstaan van de kaartclub “De Jachthut.” een feit.

Ongeveer een kwart eeuw hebben deze mannen het volgehouden. Pakweg twintig jaar in de jachthut, maar na het overlijden van Henk Westerhof zijn ze naar elders in het dorp verhuisd, de naam bestaat nog steeds.

Twee van de oprichters zijn  nog altijd actief, maar de oudste van hen gaf onlangs te kennen er mee te  willen stoppen. Een mededeling die abrupt kwam, maar het valt te respecteren.

Liefst 25 jaar je hersenen nog iedere week weer op te laden verdient een groot applaus en de pensioenaanvraag is door de rest van de leden dan ook aanvaard.

Op passende wijze wordt er aandacht gegeven aan dit afscheid, voor Roelof misschien nog een keer een invalbeurt, maar de dank voor zijn betrokkenheid is uitermate groot.

Roelof Hegen is al vele jaren in zijn element bij kaartclub De Jachthut, maar de 90-jarige Aaldenaar heeft er nu een punt achter gezet. Op de foto wordt Roelof Hegen geflankeerd door Linze van der Veer, Jan Jansen en Geert Kwant. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 september 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel